Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Elárulta a miniszter, mi lesz a családtámogatásokkal

Még erősebb lesz az együttműködés a kormány és a családszervezetek között – jelentette ki Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter. A tárcavezető kiemelte: a nehéz háborús helyzet ellenére a kabinet tovább folytatja a családok támogatását, mert ez teszi jövőképessé hazánkat. A miniszter ismertette, hogy jelenleg hatezren írtak alá szerződést a csok plusz támogatásra, és a kabinet megtartja az eddig bevezetett többi családbarát intézkedést is.

2024. 07. 02. 10:32
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány és a családszervezetek úgy döntöttek, hogy még jobban erősítik az eddig együttműködést – tájékoztatott Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter a Gyermekeinken keresztül él tovább a magyar identitás! – Folytatódik a KIM és a családszervezetek közös munkája címmel tartott tájékoztatón. A tárcavezető hangsúlyozta: ebben a nehéz háborús helyzetben is tovább folytatják a családok támogatását, hogy Magyarországot jövőképessé tegyék a magyar kultúra, a kiváló felsőoktatás és tudomány, valamint a mindennek az építőköveit jelentő családokon keresztül.

Hankó BalázsHavran ZoltánHavran Zoltán
 Már tizenkétezren érdeklődtek, hatezren pedig szerződést is kötöttek a csok pluszra (Fotó: Havran Zoltán)

 

Óriási az érdeklődés a csok pluszra

A miniszter örömtelinek nevezte, hogy a frissen elindított csok plusz támogatás iránt már

tizenkétezernél többen érdeklődtek és hatezren szerződést is kötöttek.

Hozzátette: megy tovább a falusi csok, emelték a babaváró támogatási rendszert, és folytatódik a 30 év alattiak szja-támogatása, emellett pedig a kormány nyitott a családszervezetek javaslataira. – A világ legjobb dolga magyarnak lenni, hiszen a magyar családok sikere a nemzet sikere – fogalmazott Hankó Balázs.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy az általa vezetett KIM három területért felel: „egyrészt a kultúráért, ami magyarrá tesz minket és megtart magyarnak, másrészt a hivatásközvetítő felsőoktatásért és szakképzésért, melyek jövőképessé tesznek bennünket, de jövőnket igazán a családjainkon és a gyermekeinken keresztül tudjuk valósággá tenni a mindennapokban”.

– Magyarország családbarát országgá válása nemcsak egy eszme, hanem a mindennapi eszközrendszerekben is megvalósul, hiszen a kormány harminc olyan családtámogatást és családpolitikai intézkedést hozott, melyeknek eredményeképpen 3300 milliárd forintot fordítanak ilyen nehéz, háborús helyzetben is a családok támogatására, ami a GDP több mint négy százalékát teszi ki

– mutatott rá Hankó Balázs.

Felidézte, a kormány számos olyan intézkedést hozott, amely megerősíti a családokat és a gyermekeket helyezi a középpontba. – Családszervezeteink a kinyújtott kezeink, hiszen ők képviselik mindazokat, akik nemzetként Kárpát-medencei felelősséget tudnak vállalni. A kormánynak egyaránt fontosak azok, akik gyermeket szeretnének, az egyszülős családok, továbbá azok a családok, ahol egy, két vagy több gyermeket nevelnek, illetve azok a gyermekek is, akik szülők nélkül élnek – fejezte ki Hankó Balázs.

A miniszter megköszönte a családszervezeteknek, hogy miniszteri feladatainak megkezdésekor a családszervezetekkel közösen leülhettek és áttekinthették, hogy Magyarország miért családbarát ország és miért szeretné családbarátságát, illetve a családbarát intézkedéseket minél inkább erősíteni és továbbvinni.

Borítókép: Hankó Balázs a családszervezetekkel (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.