Elítélték a gyermekhalált hozó kalandpark üzemeltetőjét és a tanúsítványt kiállító társát is

A vádlottak mulasztása okozta a tragédiát.

Forrás: Szombathelyi Törvényszék2024. 07. 11. 17:00
Budapest, 2019. május 27.
Kalandparkot próbálnak ki a megváltozott munkaképességû emberek alkalmazásával foglalkozó Fõkefe Közhasznú Nonprofit Kft. jogelõdje megalapításának 70. évfordulója alkalmából tartott rendezvény résztvevõi az Óbudai Rendezvényparkban 2019. május 27-én.
MTI/Mohai Balázs
Fotó: MTI/Mohai Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elítélte a Kőszegi Járásbíróság azt a kalandparkot üzemeltető és azt a megfelelőségi tanúsítványt kiállító vádlottat, akik miatt egy gyermek meghalt, kettő pedig megsérült. Az ítélet ellen a vádlottak fellebbeztek, így az nem jogerős – közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Még 2020 októberében egy osztálykiránduláson lévő gimnázium tanulói közül többen egy Vas vármegyei kalandparkban lévő akadálypályán másztak. A  kalandparkot üzemeltető, valamint a megfelelőségi tanúsítványt kiállító 

vádlottak mulasztása miatt kidőlt egy fa, és olyan komoly sérüléseket okozott az egyik diáknak, hogy még a helyszínen meghalt. 

Két másik tanuló is megsérült, az egyik olyan súlyosan, hogy maradandó fogyatékossággal kell leélnie az életét, míg a másik nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A bíróság mindkét vádlottat bűnösnek találta foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében. A kalandpark üzemeltetőjét 1 év 8 hónap szabadságvesztésre, valamint 3 év kalandpark-üzemeltetéstől való eltiltásra, a tanúsítványt kiállítót pedig 1 év 10 hónap szabadságvesztésre és 3 év munkakörtől való eltiltásra ítélte a bíróság. A szabadságvesztés büntetéseket fogházban kell leülni.

Az ítélet ellen fellebbezést jelentettek be, így a döntés nem jogerős. Az ügyész szigorúbb, a védők pedig enyhébb büntetésért fellebbeztek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.