A Csóványosról hoztak le egy kiszáradt gyereket és apját a hegyimentők

A túrázókat a mentők kórházba szállították.

Forrás: Börzsöny Speciális Mentők2024. 07. 10. 21:56
túra
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Riasztották a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot, mivel egy férfi és – különösen a – 13 éves fia túrázás közben rosszul lett. A hegyimentőket az Ipoly-völgyi Különleges Mentők diszpécsere, majd az Országos Mentőszolgálat munkatársai tájékoztatták a Csóványos térségében bajba került párosról – hívta fel a figyelmet a Börzsöny Speciális Mentők oldal.

A hegyimentő szolgálat ügyeletese azonnal riasztotta a készenlétben lévő állományt és két hegyimentő terepjáróval elindult a Csóványos felé a szokolyai bázisról. Az ügyeletes közben egyeztetett a Pest Vármegyei Katasztrófavédelem műveletirányításával, emellett felkészültek a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltók is. Az ügyeletes kérésére az Országos Mentőszolgálat esetkocsija pedig elindult Királyrét felé, hogy majd ott vegye át a túrázókat.

A riasztás után 40 perccel a hegyimentők már a Csóványoson voltak, ahol találkoztak a bajbajutott túrázókkal. A férfi elmondta, hogy Márianosztra felől túráznak Nógrád irányában, 

azonban a túra közben elfogyott a vizük és a fia kezdett nagyon rosszul lenni.

Továbbhaladtak, de a következő napsütötte szakaszon rosszabb lett a helyzet.

A hegyimentők adtak nekik inni, majd tájékoztatták a hegyimentő-ügyeletet, hogy további segítségre nincsen szükség, speciális mentést nem kell végezni, hanem terepjáróval elszállítják őket a Királyréten várakozó mentőhöz.

További félórás utazás után a hegyimentők megérkeztek Királyrétre, ahol átadták őket az Országos Mentőszolgálat munkatársainak. A mentősök a kivizsgálásuk után megállapították, hogy a fiú hőártalmakat szenvedett, ezért édesapja kíséretében további vizsgálatokra a váci kórházba szállították őket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.