Eltűnt egy kenus a Tiszában

Továbbra is nagy erőkkel keresik az eltűnt férfit.

2024. 07. 21. 20:01
Dunaújváros, 2019. június 7.
Speciálisan kiképzett személykeresõ kutya segítségével keresik a Hableány turistahajó május 29-én történt balesetének áldozatait Dunaújváros térségében 2019. június 7-én. A kutatásban a szolnoki Életjel Mentõcsoport és a Miskolci Speciális Felderítõ- és Mentõcsoport kutyái mellett a Szegedi Vízimentõ és Tûzoltó Szakszolgálat, a Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentõegyesület tagjai, valamint dél-koreai szakemberek is részt vesznek. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenkét áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították.
MTI/Mohai Balázs
Fotó: MTI/Mohai Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem találják a szombaton Tiszabecsnél elmerült kenust – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei hírportál a rendőr-főkapitányság sajtóosztályának tájékoztatása alapján.

Szombat délelőtt a Tiszába borult két ember egy kenuból szombat délelőtt Tiszabecsnél.

Egyikük ki tudott úszni a partra, de egy ötvenkét éves férfi elmerült.

Egy kirándulócsoport szemtanúja volt a balesetnek, hívták a mentőcsapatokat, akik csónakokkal, drónokkal is keresték a férfit a Tiszában – eddig hiába.

A TV2 hírműsora, a Tények információi szerint a kenuban a fehérgyarmati ügyészség egyik dolgozója ült egy társával. Úgy tudni, a vízre szállás után néhány perccel történt a baleset.

Mi dél körül értünk ide, mi vízitúrázók vagyunk, akkor itt volt egy tűzoltóautó egy csónakleeresztővel. Azóta jönnek-mennek a rendőrautók, a tűzoltók és egyéb szervezeteknek járművei

– mondta egy vízitúrázó. A környéken nagyon sokan kenuznak, azt állítják, ez a szakasz kevésbé veszélyes.

Július elején hárman fulladtak a Tiszába Tokajnál. Akkor egy tizenhét éves fiú, tizenhat éves barátnője és nagybátyja merült el a folyóban. Ők a kutyájukat vitték le a vízhez, ahogy előtte is számtalanszor, de tragédiával végződött a nyári program.

A Tiszabecsnél elmerült férfit a mentőegységek még keresik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.