Ezt jelenti a magyar családtámogatási rendszer számokban

A gyermekes családok életszínvonalát jelentősen növelték a 2010 óta bevezetett támogatások.

2024. 07. 11. 16:13
Nádasdladány, 2021. augusztus 21.
Egy család sétál a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében megújult nádasdladányi Nádasdy-kastély parkjában, a tó partján. A Fejér megyei településen található mûemlék 1873-1876 között épült romantikus-angol gótikus, Tudor-stílusban, Linchbauer István mûépítész tervei alapján. Elkészültétõl fogva egészen a második világháborúig a Nádasdy család egyik székhelyeként szolgált.
MTVA/Jászai Csaba
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Jászai Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években több mint 30 olyan intézkedést vezetett be a kormány, amellyel segítette a családalapítást, a gyermekvállalást és a gyermeknevelést – hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert. A Kulturális és Innovációs Minisztériumban parlamenti államtitkára olyan példákat is bemutatott a közösségi oldalára feltöltött videójában, amelyekből kiderült, hogy az intézkedések milyen eredményeket értek el.

A 2011-ben történt családbarát fordulat óta 178 ezer gyerekkel több született meg, mint anélkül született volna.

– emelte ki Zsigó Róbert.

A kormány újra visszaállította a 3 éves gyest. A családi adó- és járulékkedvezményt a kiskorú gyermeket nevelő családok 95 százaléka veszi igénybe. Közel 60 ezer négy vagy több gyermekes édesanyának nem kell személyi jövedelemadót fizetnie. Több mint duplájára, 66 ezerre nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, ezzel is segítve a kisgyermekes anyák munkába állását. Eddig még soha nem jutott ennyi gyerek ingyenes tankönyvhöz, kedvezményes étkezéshez, táborozáshoz, mint most – sorolta az államtitkár.

– Már közel 250 ezer család jutott ingatlanhoz, vagy bővítette otthonát a csok és a csok plusz segítségével,

a gyermekes családok életszínvonalát jelentősen növelték a 2010 óta bevezetett támogatások

– hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert. Hozzátette: az otthonfelújítási programmal 370 ezer család otthona újult meg. A Babaváró program 245 ezer család életét segítette. 

Mi továbbra is a családokért dolgozunk. Ezekben a háborús időkben is megvédjük, sőt bővítjük a családtámogatásokat, megvédjük a magyar családok békéjét és biztonságát

– jelentette ki az államtitkár.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.