Hamarosan levelet kapnak azok a fiatalok, akik felvették a babaváró támogatást, de még nem született gyerekük

A bankszektor elkezdte a babaváró támogatás módosításával kapcsolatos feladatok végrehajtását.

Forrás: MTI2024. 07. 10. 22:59
Budapest, 2019. október 27.
Egy fiatal anya germekeivel sétál egy babaváró támogatást hirdetõ plakát mellett a Városligetben.
MTVA/Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bankszektor elkezdte a babaváró támogatás módosításával kapcsolatos feladatok végrehajtását, levélben értesítik az ügyfeleket a határidő meghosszabbításáról – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

A Magyar Nemzet korábban már beszámolt róla, hogy a kormány július 8-án kihirdetett határozata szerint 2026. július 1-jéig meghosszabbították a 2019 és 2021 között felvett babaváró támogatásoknál a gyermekvállalási határidőt. A kedvező változást a hitelintézetek hamarosan hivatalosan is közlik az érintett ügyfelekkel.

Azok a babaváró programban részt vevő családok, amelyek az esetleges visszafizetési kötelezettségükről már tájékoztatást kaptak, tekintsék azt tárgytalannak, mivel a módosításnak megfelelő új értesítést kapnak majd.

A július 8-án kihirdetett kormányrendelet gyors végrehajtásáért a KIM az elmúlt napokban egyeztetett a Magyar Bankszövetséggel, amely arról tájékoztatta a tárcát, hogy a bankszektor dolgozik a babaváró hitel határidő-módosításának átvezetésén.

A Magyar Bankszövetség megerősítette, a hitelintézetek a friss jogszabály alapján a meghosszabbított gyermekvállalási határidőnek megfelelően tájékoztatják az érintett ügyfeleket a jogszabályi változásokról. 

Azoknál a családoknál, amelyeknél a gyermek megszületésének határideje a 2024. július 1-je és 2026. június 30-a közötti időszakban járt le vagy járna le, a határidő 2026. július 1-jére módosul.

A babaváró programot 2019. július 1-jén indította a kormány azért, hogy a gyermeket vállaló fiatalokat ezzel is segítse az életkezdésben, a családalapításban és az otthonteremtésben. A lehetőséggel már több mint 245 ezer házaspár élt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.