Folytatják a Magyar falu programot, ennyi mellékutat újítanak fel

A kormány egyik legfontosabb célja a kistelepülések közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése.

Forrás: MTI2024. 07. 15. 15:12
Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása – közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel. Azt írták, a kormány a Magyar falu program által idén is biztosította a forrást az alsóbbrendű utak helyreállítására. 

A Magyar Közút Zrt.-vel együttműködésben megkötött támogatási szerződés értelmében az összeg a közútkezelő rendelkezésére áll, így a munkálatok megkezdhetők.

– Az összegből mintegy 132 kilométeren végeznek majd nagy felületű burkolatjavítási munkálatokat szerte az ország vármegyéiben, összesen 65 helyszínen, amelynek során egy-egy útszakasz rossz állapotban lévő részeinek javítása történik lokálisan, nagy kiterjedésben

– ismertette a Miniszterelnökség.

A tájékoztatás szerint a Magyar falu program 2019-es indulása óta, a falusi útalap részeként 4000 kilométernyi alsóbbrendű útszakasz újulhatott meg. Emellett a program hozzájárult a Magyar Közút Zrt. eszközparkjának fejlesztéséhez is, amelynek során a társaság megduplázta saját gépeinek számát, amelyekkel még nagyobb hatékonysággal tudja végezni az utak karbantartását.

A Magyar falu program egyik legfontosabb célja a kistelepülések közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése, amelynek része az alsóbbrendű utak állapotának javítása mellett a belterületi utcák, járdák, kerékpárutak építése, felújítása is. Mindezen célokra az elmúlt öt év alatt több mint 380 milliárd forintot fordított a kormány a Magyar falu program keretében – írta a Miniszterelnökség.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.