Hajmeresztő kijelentésekkel reagált az NVB döntésére Karácsony Gergely

A főpolgármester szinte mindenkinek nekirontott, az alkotmánybírákat politikai komisszároknak nevezte.

2024. 07. 12. 12:39
Karácsony Gergely főpolgármester. Fotó: Bach Máté/ Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Három a magyar igazság: megnyertük egyszer, megnyertük másodszor és ma megnyertük harmadszor is. Nincs már mit újraszámoltatni – fogalmazott Karácsony Gergely, miután a Nemzeti Választási Bizottság mai ülésén megállapították, hogy megnyerte a főpolgármester-választást. A főpolgármester a Facebook-oldalán reagált a NVB határozatára, amely szerint az összes szavazat újraszámlálását követően 293-mal több voksot kapott, mint Vitézy Dávid.

Karácsony a bejegyzésben szokás szerint áldozati pozícióban tüntette fel magát, amikor arról értekezett, hogy öt éven át próbáltak eltaposni.

A főpolgármester újból azt mantrázta, hogy büntetik a várost, majd titkosszolgálati eszközök bevetéséről, politikai megrendelésre végzett házkutatásokról és játszmázásról értekezett, majd hajmeresztő kijelentést tett, amikor politikai komisszároknak nevezte az alkotmánybírákat.

De szerinte a fővárosiak átláttak az ármányon és most azzal van dolga, hogy folytassa annak a programnak a végrehajtását, amire felhatalmazást kapott a budapestiektől. Végül azzal zárta bejegyzését Karácsony, hogy vele csak az nem tud együttműködni, aki nem akar, majd jelezte, hogy a következő hetekben sok egyeztetés következik az új közgyűlés előkészítése érdekében.

Vitézy Dávid a közösségi oldalán elismerte a vereségét és gratulált Karácsony Gergelynek, hozzáfűzte azonban, a Budapest vezetésében rejlő óriási lehetőség és felelősség továbbra is az övé.

Karácsony Gergely kapcsán megjegyzendő, hogy a választás óta eltelt egy hónapban többször is váltogatta a véleményét az újraszámlálás kapcsán, aszerint, hogy éppen mi volt a politikai érdeke. A közelmúltban még teljes mellszélességgel állt ki a Kúria döntése mögött Karácsony Gergely, amikor az a döntés született, hogy nem ismétlik meg a főpolgármester-választást.

Korábban az érvénytelen szavazatok újraszámlálására volt szükség néhány kerületben, miután kiderült, hogy a szavazólapon nem jelezték egységesen és egyértelműen, hogy Szentkirályi Alexandra kormánypárti jelölt visszalépett a főpolgármesteri indulástól. Emellett azért is szükség volt az újraszámlálásra, mert sok érvényes szavazatot egyszerűen érvénytelennek tekintettek. Akkor Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje nyújtott be fellebbezést az újraszámlálásért, azonban kijelentette, nem feltételezi, hogy választási csalás történt volna, csupán néhány választókörzetben nem megfelelően értelmezték a szabályokat.

Karácsony Gergely ekkor már inkább a választás megismétlését követelte, azonban a Kúria úgy döntött, erre nincs szükség. A jelenlegi főpolgármester akkor elfogadta a döntést és a Kúria mellett kardoskodott. Csakhogy hiába hangoztatta alig két hete Karácsony Gergely, hogy sosem vitatta és ezután sem fogja vitatni a Kúria döntéseit, a héten páros lábbal szállt bele a testületbe, amikor feltételeket kívánt szabni az újraszámláláshoz.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.