Vitézy Dávid az újraszámolás eredményéről: Eljött a pillanat

És azt is elmondta, minek az ideje érkezett el.

Forrás: Facebook2024. 07. 12. 12:04
VITÉZY Dávid
Fotó: Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A választás éjjele óta végig azt mondtam: amint a választási eredmény végleges, és Karácsony Gergely akár csak egy szavazattal is előttem lesz, akkor természetesen a választás győztesének és a következő ciklus legitim főpolgármesterének fogom tekinteni. Ez a pillanat most következett el” – fogalmaz legújabb bejegyzésében Vitézy Dávid. 

A politikus emlékeztetett az eredményre, az újraszámlálás a végeredményt nem módosította, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ezért gratulált neki. Hozzáfűzi azonban, a Budapest vezetésében rejlő óriási lehetőség és felelősség továbbra is az övé, amelyhez jó munkát kívánt neki, ő pedig megköszönte az önkéntesek és a kollégái munkáját. 

Továbbá két megjegyzést tett az elmúlt hetek eseményeihez. Ebből az első:

a jogállam és a demokrácia fontos érték, amire nagyon vigyáznunk kell. A főpolgármester-választás egy szoros és jó verseny volt, érdemi városi ügyek és várospolitikai kérdések voltak a középpontban, magam részéről mindent meg is tettem azért, hogy így legyen.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy nem kérdéses, a választási jogszabályokra nézve bőven van tanulsága ennek a folyamatnak, mind a kiesett jelölt kihúzásának szabályozatlansága, mind az urnák tárolása, mind a szavazatszámlálás rendje, mind az újraszámlálás kapcsán.

A másik megjegyzése, hogy bár a választási folyamat lezárult, a munka most kezdődik. Vitézy úgy látja, a magyar politika egyik legnagyobb hibája pont az, hogy munka alatt a legtöbben a pártpolitikai csatateret, a kétoldali lövészárkokból való folyamatos lövöldözést értik. Hangsúlyozta, ő ezzel szemben fog dolgozni fővárosi képviselőként is. 

A belterjes politizálás, indulatkeltés és uszítás helyett arra fogok koncentrálni, hogy amennyire csak ez a szilánkosra töredezett fővárosi politikai helyzet lehetségessé teszi majd, végre jobb hellyé, élhetőbb és biztonságosabb várossá tudjuk tenni Budapestet

– összegzett Vitézy Dávid, aki ezúttal alulmaradt a főpolgármester-választáson. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.