Így történt a brutális hármas kamionkarambol az M1-esen + videó

Megosztották a július 5-én Győrnél történt halálos baleset előzményeit.

2024. 07. 08. 16:29
Szolnok, 2015. október 22.
Összetört kamion és szétszóródott rakománya a 4-es fõút Szolnokot elkerülõ szakaszán 2015. október 22-én. A fõúton két tehergépkocsi ütközött, a balesetben az egyik jármû vezetõje a helyszínen életét vesztette.
MTI/Bugány János
Fotó: MTI/Bugány János
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár kegyeleti okokból nem szoktak halálos balesetről készült felvételt közzétenni, most mégis megtették, hogy a baleset előtti és utáni pillanatokat megmutatták. Ezzel fel szeretnék hívni a figyelmet arra, hogy a felvételek alapján nagyobb követési távolsággal és odafigyeléssel elkerülhető lett volna a baleset – közölte a MKIF Zrt.

A felvételen látszik, hogy különösebb ok nélkül fantomdugó alakult ki, a kamionok vészvillogóval gurulnak. Mindenki lassít. A követési távolság csekély, szinte nulla. 

Ide érkezik meg fékezés nélkül egy kamion és csapódik bele a sorba.

Ennek oka lehet a követési távolság be nem tartása, az odafigyelés hiánya, vagy a fáradtság – ismertették.

A közlekedők viselkedése pedig sajnálatra méltó, mivel nem állt meg senki segíteni, valamint a túloldali pályán semmilyen esemény nem történt, mégis több mint 7 kilométeres dugó alakult ki, mivel mindenki bámészkodott, videózott, fotózott – jelezték.

A MKIF Zrt. arra kér mindenkit, hogy ha balesethez ér, ne kezdjen el videózni, fotózni. Mivel ezzel csak újabb balesetveszélyes helyzetek alakulnak ki, veszélybe sodorva így mások életét. Arról nem is beszélve, hogy senki sem szeretné egyik rokonát, családtagját, ismerősét így, ilyen kiszolgáltatott helyzetben látni – tették hozzá.

A Magyar Nemzet már korábban beszámolt a pénteken az M1-esen történt kamionbalesetről, amelyben egy ember meghalt, többen pedig megsérültek, köztük egy gyermek is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bugány János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.