Nem akart fizetni a drogért, ezért dílerét zsarolta egy férfi

A drogterjesztő tett feljelentést a vásárlója ellen.

Forrás: MTI2024. 07. 08. 15:50
Jánoshalma, 2023. június 19.
Rendõrök és rendõrautók 2023. június 18-án Jánoshalmán, ahol holtan találtak egy idõs nõt. A 80 éves áldozatra az ágyában talált rá a szomszédja június 18-án hajnalban. A nõ meggyilkolásával egy 23 éves férfit gyanúsítanak, akit a rendõrök õrizetbe vettek és kezdeményezték a letartóztatását.
MTI/Donka Ferenc
Fotó: MTI/Donka Ferenc
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem akart többé fizetni a kábítószerért ezért zsarolta dílerét egy férfi. Az 51 éves zsarolót letartóztatták, többek között zaklatás miatt indult ellene eljárás. A feljelentést tevő terjesztő ellen is eljárást indítottak – tájékoztatott Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Szécsényben élő 20 éves fiatalember áprilisban kezdett új pszichoaktív anyag, úgynevezett kristály beszerzésébe, fogyasztásába és terjesztésébe. Egy 51 éves szécsényi férfi naponta vásárolt tőle – esetenként hitelbe – a drognak minősülő anyagból, amelyet családjában és barátaival fogyasztott el.  

Egy idő után az idősebb férfi egyre agresszívabban követelte az anyagot, és már nem fizetett érte, sőt, feljelentéssel is fenyegetett, amennyiben a terjesztő nem fizet neki védelmi pénzt.

A drogkereskedő a bántalmazások és a fenyegetések elkerüléséért ötven alkalommal kisebb mennyiségű kábítószert, egyszer pedig 100 ezer forintot adott át zsarolójának.

Az 51 éves férfi a személyes találkozókra – a testi fenyegetés nyomatékosítására – többször magával vitte a szintén drogfogyasztó 35 éves férfi ismerősét. Néhányszor nyilvánosan is bántalmazták dílert.

A Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói a zsarolás sértettjének feljelentésére június végén indítottak eljárást az idősebb férfi ellen. A férfit július 3-án fogták el. Zaklatás, rongálás, zsarolás és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt.

Eljárás indult a feljelentővel és több fogyasztóval szemben is új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt, valamint a fenyegetéseknél jelen lévő 35 éves férfinak is felelnie kell zsarolás miatt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.