Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Kiderült, melyek a legjobb légitársaságok

A top 10-es listára mindössze egy európai került fel.

2024. 07. 02. 7:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz légitársaság versengett a légiipar Oscar-díjaiért, vagyis a World Airline Awardsért, amely az utasok véleményei alapján dőlt el – írja a Világgazdaság a Euronews beszámolója alapján. A brit légitársaság-minősítő Skytrax összesen száz ország 21 millió utasát kérdezte meg 350 szolgáltatónál szerzett tapasztalatairól, hogy kiderítse, melyik légitársaság nyújtja a legjobb repülési élményt.

Az Év légitársasága 2024-ben a Qatar Airways lett, amely már nyolcadik alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára a díj 25 éves történetében. A tavalyi győztes a Singapore Airlines volt.

Az utasok szerint társaság okkal nyerte el az első helyezést, a közel-keleti légitársaság igencsak élen jár a kényelem, az ízletes ételek, a naprakész szórakoztatás, a szívélyes kiszolgálás és a modern repülőgépflotta terén. Az összetett első hely mellé a Qatar Airways besöpörte még a világ legjobb üzleti osztálya, a világ legjobb üzleti osztálya váróterme és a Közel-Kelet legjobb légitársasága díjakat is. A légitársaság 341 városba indít járatokat Ausztrália, Ázsia, Európa, a Közel-Kelet, Afrika, Észak-Amerika és Dél-Amerika területein.

A második helyezett Singapore Airlines csak kicsivel maradt le az első helyről, míg a harmadik az Egyesült Arab Emírségek légitársasága, az Emirates lett. A negyedik a japán ANA, vagyis az All Nippon Airways, az ötödik pedig a hongkongi Cathay Pacific, amely egyben elnyerte a világ legtisztább légitársasága díjat. A hatodik és a nyolcadik helyezett is ázsiai a Japan Airlines (JAL) és a tajvani EVA Air személyében.

A világ hetedik és egyben Európa legjobb légitársasága a Turkish Airlines, amely egyben elnyerte a legjobb üzleti osztályú vendéglátás díját is. Az Air France–KLM-csoport a kilencedik helyet szerezte meg, és elnyerte a világ legjobb első osztályú vendéglátása, a legjobb első osztályú várótermi étkezés (a párizsi Charles de Gaulle repülőtér) és a legjobb nyugat-európai légitársaság díjat. A top 10-es listát a Swiss International Air Lines zárja.

A British Airways a listán a tizenharmadik, a Ryanair pedig a hatvanharmadik helyen szerepel, ezzel mindketten öt helyet javítottak egy év alatt.

 

A legjobb fapadosok

A versenyen a fapados járatokat is értékelték, ezen a listán az európaiak már jobban szerepeltek, a top 10-ből hatan innen kerültek ki. Az élen azonban ázsiai társaság végzett:

a malajziai fapados AirAsia zsinórban 14. éve foglalhatta el a dobogó legfelső fokát.

A szingapúri Scoot, a spanyol Volotea, a szaúdi Flynas és a francia Transavia következik a sorban. Az első 10-be az indiai IndiGo, a spanyol Vueling, a lett airBaltic, a spanyol Iberia Express és az ír Ryanair is bekerült, az EastJet pedig kicsivel lemaradva a tizenegyedik helyen végzett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.