Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Kislánya életét veszélyeztette a gondatlan anya

A négy gyermekét nevelő 26 éves hevesi nő nemtörődömségének nyomait lánya egy életen át hordozni fogja.

Forrás: MTI2024. 07. 04. 11:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek egy anya ellen, akinek gondatlansága miatt gyermeke komoly égési sérüléseket szenvedett és életveszélyes állapotba került tavaly februárban – közölte a Heves Vármegyei Főügyészség. A vádirati szerint a 26 éves anya négy kiskorú gyermekről gondoskodott az élettársával közös lakásban, ahol szegényes körülmények között éltek. Az ingatlan fűtését két fatüzelésű vaskályha biztosította. Az egyik tavaly februárban meghibásodott, így a megrakott kályhából kicsaphattak a lángok.

A folyamatosan fennálló veszélyhelyzettel az anya is tisztában volt, de nem fordított rá kellő figyelmet, változatlanul fűtötte a kályhát, és attól nem tartotta távol a gyermekeit – tudatta a főügyészség. Mint írták, így történhetett meg, hogy tavaly február 12-én este, mialatt a nő a mosdóban volt, 

hároméves kislánya testének több mint egyharmada megégett, életveszélyes állapotba került. 

Felgyógyulása hosszú időt vett igénybe, a sérülés nyomait egy életen át kell viselnie.
A Heves Vármegyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja az anyát – olvasható a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.