Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Százezret fizetett a Depeche Mode jegyért, de csúnyán átverték

A hamisítók még arra is figyeltek, hogy QR-kódot tegyenek az érvénytelen jegyre.

Forrás: police.hu2024. 07. 04. 10:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamis koncertjegyeket, focimeccsekre szóló belépőket árult az interneten az a két férfi, akiket 2024. július 2-án fogtak el a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei Gyöngyösön – közölte a police.hu. Velük együtt előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki egy harmadik embert is, ő a bankszámláján csalással szerzett pénzt fogadott.

A jegyekkel üzérkedők egyike kihallgatásán azt mondta, hogy könnyű pénzkereseti lehetőségnek gondolta, amit csinált. Látta, hogy az interneten sokan hirdetnek különböző rendezvényekre belépőket, ezért az egyik legnagyobb adok-veszek oldalra regisztrált, és először kéz alól vett elektronikus belépőket kínált. Meg is vették tőle, de a vevők panaszkodtak, hogy hamisak. Ezután már 

maga állított elő eredetinek látszó jegyeket, amelyeket QR-kóddal is ellátott. 

Szinte valamennyi bankban volt számlája. Mobilinternettel intézte a hirdetéseket, a telefonjában a kártyákat gyakran cserélte, mert úgy gondolta, hogy így kisebb az esélye annak, hogy lebukik, a Mátrix Projektben országszerte az online bűncselekmények felderítésén dolgozó rendőrök azonban leleplezték.

A társa koncertjegyeket adott el, egy békéscsabai férfi idén januárban százezer forintot fizetett neki azért, hogy bejusson egy Depeche Mode-koncertre, de hamis jegyet kapott. A nem eredeti belépőkkel üzérkedő férfi egyik ismerősét is megkérte arra, hogy a saját számláján fogadjon utalásokat, hozzá is érkeztek a becsapott vevőktől különböző összegek. Azt mondta neki, hogy ebből nem lehet baja, de végül ellene is büntetőeljárás indult pénzmosás gyanúja miatt. A nem eredeti jegyekkel kereskedő gyöngyösi férfiakat a Békéscsabai Rendőrkapitányság csalás bűntettel gyanúsítja, a rendőrök pedig vizsgálják, hogy a csalók még hány embert károsíthattak meg.

Borítókép: Óvatosnak kell lenni a másodkézből vásárolt jegyekkel (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.