Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Telefonnal és fesztiváljegyekkel vert át embereket az interneten egy fiatal, vádemelésnek nézhet elébe

Egy tizenhat éves fiú is részt vett a csalásban, őt pénzmosás miatt hallgatták ki a rendőrök.

Forrás: police.hu2024. 07. 03. 22:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentés érkezett a Kalocsai Rendőrkapitányságra tavaly év elején egy foktői férfitól, mivel elmondása szerint valaki kicsalt tőle 15 ezer forintot – írta honlapján a rendőrség. A sértett az egyik internetes portálon bukkant egy hirdetésre, melyben telefont árult olcsón egy férfi. 

Az eladó előleg utalására kérte a sértettet egy megadott számlaszámra, majd elérhetetlenné vált és a készüléket sem küldte.

Az elkövetőt hamar azonosították a rendőrök, majd ki is hallgatták. A nyomozás alatt kiderült, a 20 éves gyanúsított több embert is becsapott. Augusztusban fesztiváljegyeket adott el, amiket szintén kifizettek a vevők, de nem kapták meg azokat. Ezzel két nőt károsított meg több tízezer forinttal. A férfinek így háromrendbeli csalás miatt kell felelnie.

Fény derült arra is, hogy egy 16 éves ismerőse segítette, akinek a folyószámlájára érkeztek az utalások. Miután felvették az automatákból a bűncselekmény származó összegeket, elfelezték. A kamaszt pénzmosás gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrök a napokban befejezték a nyomozást, és vádemelési javaslattal megküldték az iratokat az ügyészségnek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.