Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Kuncze Gábor szerint kelepcében vannak Gyurcsányék

Rangos Katalin baloldali újságíró még az öltözékét is a baloldaliságához igazította.

Forrás: Mandiner2024. 07. 03. 10:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha Gyurcsány Ferenc lemond a DK elnökségéről, akkor azonnal vége a pártnak, ha viszont marad, nagy kérdés, hogy túl tudják-e élni a jelenlegi krízist – mondta Kuncze Gábor az ATV Civil a pályán című műsorában. A Mandiner emlékeztet: a Gyurcsány által vezényelt 2006-os rendőrattakot bagatellizáló, a parlamentben egykor cinikus felszólalásai miatt hírhedté vált Kuncze a belügyminiszteri posztot töltötte be a balliberális MSZP–SZDSZ-koalíció országlása idején.

A műsor vendégei között szerepelt Rangos Katalin is, aki hosszú évekig volt a Magyar Rádió szerkesztője, 2003-tól egy évig a Magyar Televízió programigazgatójaként dolgozott, mostanában pedig ő szokott beszélgetni a balra átálló politikusokkal a Spinoza Házban. Rangos a saját bevallása szerint azért érkezett piros ruhában, hogy ezzel is kifejezze a baloldaliságát, majd hosszan moralizált a DK és Gyurcsány helyzetéről.

Nagyon komolyan gondolom, a baloldali embereknek, például nekem – azért vagyok piroskában – szükségem van politikai képviseletre. Azért álságos nekem azt követelni, hogy Gyurcsány legalább a gesztus kedvéért mondjon le, mert ebben a pillanatban nincsen Magyarországon másik baloldal

– fogalmazott. Később arról is szólt, hogy szerinte Gyurcsány Ferenc a legdemokratikusabb felfogású ember.

Mint arról a Magyar Nemzet írt, a DK az európai parlamenti és az önkormányzati választáson is komoly visszaesést produkált, így felvetődött, talán jobb lenne, ha Gyurcsány Ferenc a háttérbe húzódna, ám a pártelnöknek esze ágában sincs visszavonulni. Ehelyett tovább vagdalkozik és igyekszik továbbra is a figyelem középpontjában maradni.

A műsor résztvevői Gyurcsánnyal a 43. perctől kezdenek foglalkozni:

Borítókép: Gyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.