Lakóautóval hordta Olaszországból Diósdra a drogot egy testvérpár

Terítették is a szert, a rendőrség csaknem száz kilogramm marihuánát talált eddig.

Forrás: MTI2024. 07. 25. 9:36
Illusztráció (Fotó: Uruguay's Navy/AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég három magyar drogcsempészt fogtak el a hatóságok, akik egy lakóautóban szállították a drogot. A járműben június 10-én több mint hatvan kilogramm marihuánát találtak Letenyén. Mint kiderült, a lakókocsi Olaszországból érkezett, onnan csempészték be Magyarországra a drogot.

Az elkövetők diósdi lakhelyén további mintegy nyolc kilogrammnyi kábítószert találtak A rendőrség emellett egy vákuumfóliázó gépet és nagy összegű pénzt is lefoglalt a razzia során. 

A két férfit és a nőt kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nő barátja azóta letartóztatásban van, míg a testvérpár szabadlábon védekezik.

A nyomozás során kiderítették, hogy a három fiatal kapcsolatban állhat különböző kábítószer-terjesztőkkel. Július 16-án Budapesten és Tiszaföldváron összehangolt akció keretében elfogtak öt férfit – egy iraki, egy koszovói, két magyar és egy hontalan személyt.

Az elfogásoknál, illetve az elkövetőkhöz köthető ingatlanokban végrehajtott kutatások során a nyomozók összesen több mint kilenc kilogramm marihuánát foglaltak le.

Az öt férfi közül négyet kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak meg, míg a hontalan személyt kábítószer birtoklásával. Az elmúlt hetekben történt akciók során a nyomozók összesen mintegy kilencven kilogramm drogot foglaltak le, amelynek a feketepiaci értéke meghaladja a 200 millió forintot.

A rendőrség folytatja az ügy felgöngyölítését, így nem kizárt, hogy a gyanúsítotti kör még bővülni fog

– áll a rendőrség által az MTI-nek eljuttatott közleményben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.