Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Ma már a második: megint kényszerleszállást hajtott végre egy gép Ferihegyen

A repülőgépet tűzoltók várták a földet éréskor.

Forrás: Mandiner2024. 07. 01. 21:13
Roissy, 2023. április 26.
A Szudánból kimenekített 245, fõleg francia állampolgárral a fedélzetén landol az Air France egyik Boeing 777-es utasszállító repülõgépe a Charles de Gaulle repülõtéren, a Párizs melletti Roissyban 2023. április 26-án, két nappal azután, hogy 72 órás tûzszünetet hirdettek a háborúzó felek. Szudánban április 15-én robbant ki fegyveres küzdelem az országot irányító Abdel-Fattáh Burháni tábornok vezette hadsereg és az ellenlábasa, egykori helyettese, Mohamed Hamdan Daglo tábornok ellenõrzése alatt álló félkatonai Gyorsreagálású Támogató Erõk (RSF) között.
MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Air France Párizsból Budapestre tartó járatának személyzete a fékrendszer hibajelzése miatt jelentett sürgősségi helyzetet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelítése során – vette észre a Mandiner.

Az airportal.hu szerint az Air France AF 1494-es számú járatának személyzete a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelítése közben jelentette az Airbus A320-200-as repülőgép fékrendszerének lehetséges meghibásodását a közelkörzeti légiforgalmi irányításnak. A pilóták elsőbbségi kezelést kértek a leszállásnál, valamint azt, hogy a futópálya mellett álljanak készenlétben a tűzoltók.

A repülőgép 19 óra 7 perckor biztonságosan leszállt a futópályán, ahol a Repülőtéri Létesítményi Tűzoltóság egységei átvizsgálták a repülőgépet, majd az A320-as a tűzoltók kíséretében a számára kijelölt állóhelyre gurult. 

A gép fedélzetén a személyzettel együtt 175 fő utazott. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.