Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Magyar gyártású drónokkal szemezget a honvédség

A katonák személyesen tudtak kérdezni a hazai dróngyártó cégektől.

Forrás: honvedelem.hu2024. 07. 03. 18:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazai cégek drónjait, repülőeszközeit és integrálható szenzorait mutatták be a Magyar Honvédség meghívott szakembereinek a Védelmi Innovációs Kutatóintézet (VIKI) által szervezett szakmai napokon július 1-jén és 2-án, a hajmáskéri kiképzőbázison – adta hírül honlapján a honvédség. 

Forrás: honvedelem.hu

A kétnapos találkozó célja az volt, hogy elősegítsék az eszmecserét és a párbeszédet a civil partnerek és a katonai vezetői állomány között.

A rendezvényen közel két tucat cég mutatta be saját eszközeit, a katonák pedig személyesen tudtak kérdezni a lehetőségekről,

hogy hol tartanak a hazai cégek, milyen fejlesztési irányban terveznek továbbmenni, és miként tudják segíteni a haderőfejlesztést. Emellett a gyártók is megismerkedhettek egymással, lehetőség nyílt az egymás közötti együttműködés elmélyítésére.

Forrás: honvedelem.hu

„Az ország ellenálló képességének egyik kulcskérdése, hogy milyen saját eszközöket hozunk létre. A jövőben várhatóan tömegesen alkalmazzák a drónokat, ezért a hazai eszközök használata kiemelt szereppel bírhat. Magyar tudással, magyar technológiával biztosítható az autonómia” – írták a honlapon.

Forrás: honvedelem.hu

A VIKI célja, hogy a kedden befejeződött találkozó után a közös munka konkrét szakmai egyeztetésekkel folytatódjon, ahol az elvárások feladatokká alakulhatnak át, a feladatok pedig sikert hozhatnak.

Borítókép: Egy hazai gyártású drón a hajmáskéri kiképzőbázison (Forrás: honvedelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.