Már csak néhány óra, és megérkezik a változás, több fokkal visszaesik a hőmérséklet szerdán

A rossz hír, hogy ez a csoda is csak három napig tart.

2024. 07. 24. 6:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hetek óta tartó kánikulai időszak után szerdán végre megérkezik egy olyan hidegfront, amely nemcsak érintőlegesen halad át az ország felett, hanem véget vet a forróságnak. A HungaroMet tájékoztatása szerint északnyugat felől közeledik a szakadozóban levő frontfelhőzet, emellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk.

Hűvösebb lesz néhány fokkal a levegő

Az előrejelzés szerint a hidegfront nemcsak pillanatnyi felfrissülést és párát hoz magával, hanem több fokkal visszaesik majd a hőmérséklet. 

A meteorológusok ugyanakkor figyelmeztetnek, több helyen fordulhat viharosra az idő, a legnagyobb számban az ország keleti, északkeleti harmadán valószínű zápor, zivatar, melyeket felhőszakadás kísérhet. Északkeleten egy-egy heves zivatar sem kizárt.

Több fokkal visszaesik a hőmérséklet, hála az érkező hidegfrontnak (Forrás: HungaroMet)

Szerdán sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél, sőt ott néhol viharos széllökések is lehetnek. Zivatarok környezetében szintén viharossá fokozódhat átmenetileg a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között várható, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ez a csoda is csak három napig tart?

A front frissítő hatása nem tart sokáig, néhány napra ugyan megnyugszik felettünk a légkör, a hét második felében ismét melegebb léghullámok érkeznek, fokozódik a nappali felmelegedés, visszatér a kánikula.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.