Nagy nap a mai, este nyolctól érkeznek a felvételi ponthatárok + videó

A felvételizők 20 órától kapnak sms-t az eredményről, amennyiben megadták a mobilszámukat.

Forrás: MTI2024. 07. 24. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy nap a mai, ugyanis ma este hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat.

Ezzel eldől, hogy a több mint 120 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvényt ezúttal Debrecenben tartják, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveznek hasonló Pont ott partit.

Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, 20 órától kapnak sms-t az eredményről. Akinek most nem sikerült bejutnia a megjelölt felsőoktatási intézménybe, az július 30. és augusztus 7. között, a pótfelvételi eljárás részeként jelentkezhet máshová. Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában elmondta, az új felvételi rendszernek is köszönhetően, a tavalyihoz hasonlóan, idén szintén meghaladja a 120 ezret a felsőoktatási intézményekbe jelentkezettek száma.

 

Örömhír, második helyen a pedagógusképzés

Varga-Bajusz Veronika kifejtette:

 idén is a gazdaságtudományi képzések voltak a legnépszerűbbek a felvételizők körében, és örvendetesen a második helyre került a pedagógusképzés. 

A harmadik helyen állnak a műszaki képzések, de az első hatban szerepel az orvostudományi és az informatikai terület is. Az államtitkár arról is beszámolt, hogy idén a vidéki egyetemek népszerűsége már elérte a budapestiekét, minden második jelentkező vidéki egyetemet jelölt meg. Ezért most először Debrecenben lesz a központi Pont ott parti, ami egy napra esik a Campusfesztivál nyitórendezvényével és az európai egyetemi játékok zárórendezvényével.

Borítókép: Fiatalok a felvételi ponthatárokat figyelik a telefonjukon a Pont ott parti – felvételi eredményváró rendezvényen az ELTE lágymányosi campusán (Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.