Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Meglepődött a fodrász, amikor az ellopott rollerjével ment hozzá hajat vágatni egy férfi

Büntetőeljárás indult egy 13 éves fiú ellen.

2024. 07. 02. 14:14
Budapest, 2023. december 27.
A kiáradt Duna a Lánchídnál 2023. december 27-én. A csapadékos idõjárás miatt a Dunán és mellékfolyóin árhullámok vonulnak le. Budapesten várhatóan december 28-án reggel tetõzik a Duna.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerékpárok és rollerek ellopásával gyanúsítható tinédzser ellen indított büntetőeljárást a Békéscsabai Rendőrkapitányság. A 13 éves fiút július 1-jén fogták el Békésen. Ebben a városban és Sarkadon is vannak ügyei, a három rendőrkapitányság nyomozói közösen dolgoztak azon, hogy megszakítsák a sorozatát – közölte a rendőrség.

Békéscsabán a gyanú szerint június 7-én egy Andrássy úti kerékpártárolóból vitte el egy lány hatvanezer forint értékű kétkerekűjét, illetve ugyanezen a napon, ugyanonnan egy sötétzöld BMX-szel is eltekert. Egyik bicikli sem volt lezárva. Öt nappal később

egy belvárosi fodrászat elől vitt el egy szintén lezáratlan elektromos rollert, ami különös módon került vissza a gazdájához.

A fodrász meglepődött, mert pár nappal később az ellopott rollerjével érkezett hajat vágatni egy vendégük. A férfi használtan vette a járgányt, amit a rendőrök a bejelentés után lefoglaltak tőle. Volt, amelyik lopásról kamerafelvétel is készült, ezt a csabai rendőrök megyeszerte megosztották kollégáikkal. A sarkadi nyomozók jelezték, hogy különböző okok miatt már több eljárást is indítottak egy nagyon hasonló fiatal ellen. Három biciklilopásért vették elő, de emellett akkumulátorra, motoros fűrészre is lecsapott, lakásból pénzt lopott és autót is rongált. Kiderült, hogy ugyanaz, akit Csabán keresnek, sőt, időnként útba ejtette Békést is, ott egy bicikli és egy roller írható a számlájára.

A békéscsabai sorozat utolsó része július 1-jén játszódott le, akkor szintén egy fodrászat elől tűnt el egy elektromos roller. A bejelentés után a három rendőrkapitányság munkatársai azonnal kapcsolatba léptek egymással, keresni kezdték a fiút, akit végül Békésen fogtak el. Oda vitte a frissen szerzett rollert, amit el akart adni, de erre már nem volt ideje, mert lefoglalták tőle, őt pedig előállították. Azt mondta, hogy

csak olyan járgányoktól szabadította meg a tulajdonosokat, amiket nem zártak le.

Ez csak részben igaz, mert a gyanú szerint volt olyan eset is, amikor a lezárt bicikliről levette a lakatot. Hogy pontosan hány bűncselekményt követhetett el, a rendőrök vizsgálják.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.