Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Miniszteri biztos felel a budapesti fejlesztésekért

Lázár János döntése értelmében Kovács Balázs Norbert a fővárost érintő, a miniszter feladatkörébe tartozó állami beruházásokkal kapcsolatos feladatok ellátását segíti.

2024. 07. 05. 12:00
Lázár János építési és közlekedési miniszter Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János építési és közlekedési miniszter utasítása szerint külön miniszteri biztos felel a kormányzati beruházásokért Budapesten – derült ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából. 

Kovács Balázs Norbert kinevezése 2026. június végéig szól, a biztos a Budapestet érintő, a miniszter feladatkörébe tartozó állami beruházásokkal kapcsolatos feladatok ellátását segíti.

Egyeztet az érintett önkormányzatokkal, közreműködik a Nyugati pályaudvart, a kapcsolódó vasúti területeket és környezetüket érintő város-, zöldterület- és közlekedésfejlesztési koncepciók, tervek előkészítésében. Kapcsolatot tart a budapesti lakosokkal, helyi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel és vállalkozásokkal, közreműködik a feladatkörével összefüggő szakmai anyagok és jogszabályok előkészítésében, részt vesz a feladatköréhez kapcsolódó kommunikációs feladatok ellátásában. Munkáját Lázár János irányítja és titkárság segíti. A kinevezés július 1-jétől szól, a miniszteri utasítás péntektől hatályos. Ezt megelőzően Kovács Balázs Norbert felelt a terézvárosi Podmaniczky-liget kialakításáért. A miniszteri biztos indult az önkormányzati választáson a VI. kerületben a momentumos Soproni Tamás polgármester ellen, ám vereséget szenvedett.

Lázár János módosította Mosóczi László feladatkörét is. Őt a miniszter június 30-ig nevezte ki a hazai kötöttpályás járműgyártás fejlesztésének koordinálásáért felelős miniszteri biztossá.  Az új utasítás szerint mostantól az ő feladata lesz a hazai autóbuszos közszolgáltatás versenyképes megvalósítása érdekében kidolgozni az autóbuszflotta fejlesztési elveit és irányait is. 2022 májusáig az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkáraként felelt a közlekedéspolitikáért. A MÁV-Start és a Volánbusz vezetésének tavaly decemberi egységesítése óta ő a két közszolgáltató vezérigazgatója.

 

Borítókép: Lázár János építési és közlekedési miniszter (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.