Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Nagy Márton: Elfogadhatatlan az üzemanyagárak szintje, azonnali lépésekre van szükség!

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: ha nem lépnek az üzemanyag-kereskedők, a kormány kész a beavatkozásra.

2024. 07. 05. 11:17
_HM_5882
Tankolás illusztráció: A Facebookon terjedő, pánikkeltésre alkalmas bejegyzések miatt néhány helyen valóban megnövekedett a kereslet, de tapasztalataink szerint minden magánszemély tud tankolni kedvezményes árú benzint vagy dízelt Nógrád megyében. Egyes kutakon előfordulhat ugyan átmeneti hiány bizonyos üzemanyagfajtákból, de a portálunknak nyilatkozó autósok és kutasok nem tapasztaltak tartós problémákat az ellátást illetően. 

20220804 Salgótarján Fotó: Hegedűs Márk HM Nógrád Megyei Hírlap
Illusztráció Fotó: Nógrád Megyei Hírlap/Hegedűs Márk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A családok érdekében a kormány letörte a háborús üzemanyagárakat, amely eredményeképpen ma a lakosság a benzin esetében 32 forinttal, a gázolaj esetében 30 forinttal tankolhat olcsóbban áprilisi, illetve februári csúcsértékeikhez képest. Az üzemanyag-kereskedők árpolitikája és magatartása ezt az eredményt veszélyezteti.

Magyarországon a mai napon 95-ös oktánszámú benzint átlagosan 618 forintért, dízel üzemanyagot pedig átlagosan 631 forintért lehet literenként vásárolni. A Központi Statisztikai Hivatal ma közzétett adatai szerint a szomszédos országokban a benzin átlagára 610 forintot, a gázolaj átlagára 616 forintot ért el.

Mindez azt jelenti, hogy Magyarországon a családoknak többet kell fizetnie az üzemanyagért, mint a szomszédos országok lakosainak: a benzin esetében nyolc forinttal, a gázolaj esetében 15 forinttal.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a kialakult helyzet kapcsán kijelentette, hogy a kormány álláspontja változatlan. Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök is megfogalmazta, tűrhetetlen, hogy a magyar családok többet fizessenek az üzemanyagokért, mint a szomszédos országok lakosai. A tárcavezető ezért azonnali lépéseket vár az üzemanyag-kereskedőktől, hogy ezt az elfogadhatatlan és igazságtalan helyzetet megszüntessék. Ellenkező esetben a kormány kész beavatkozni.

Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjújában a magyarországi üzemanyagárakkal kapcsolatban felidézte, hogy a kereskedőkkel kötöttek egy megállapodást, amit ha azok nem tartanak be, annak következményei lesznek. A kabinet készen áll beavatkozni az árakba – hangzott el a Kossuth rádiónak adott miniszterelnöki interjúban

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.