Nem volt munkája, úgy gondolta, banki hitelekből tartja el magát a fiatal siófoki nő

Hamis papírokat gyártott, hogy hozzájusson a hitelekhez, de végül lebukott.

Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség2024. 07. 31. 8:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a Siófoki Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt azzal a húszas éveiben járó siófoki nővel szemben, aki két pénzintézetet is átvert, azonban a harmadik próbálkozásnál lebukott – tájékoztatta lapunkat a Somogy Vármegyei Főügyészség. A vádirat lényege szerint 

a nőnek nem volt munkahelye és legális jövedelme, ezért elhatározta, hogy megélhetésének biztosításához hamis munkáltatói igazolással, illetve bankszámlakivonatokkal személyi-, illetve áruvásárlási kölcsönöket fog felvenni anélkül, hogy azokat visszafizetné.

A vádlott először egy online hiteligénylésnél használta fel a hamis okiratokat, amivel hárommillió forint kölcsönösszeghez jutott. A nő ezután egy siófoki műszaki áruházban 550 ezer forint áruvásárlási hitelre vonatkozó szerződést kötött, amelyből hűtőládát, televíziót és kombinált tűzhelyet vásárolt magának.

A vádlott végül négymillió forint összegű lakásfelújítási kölcsönt kísérelt meg igényelni attól a banktól, amelynek hamis bankszámlakivonataival a korábbi csalásait elkövette. A hiteligénylés során azonban a banki ügyintéző észrevette, hogy a nő által benyújtott hamis bankszámlakivonatok korábbi keltezésűek voltak, mint ahogy a vádlott a banknál ténylegesen számlát nyitott volna, így a csalás lelepleződött.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, és a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.