Következő mérkőzések
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc

Nyaralós kisokos: unatkozó pincérek, túlmatricázott ablakok, fotókkal teli étlap, ezeket az éttermeket inkább kerülje

Mutatjuk, mire kell figyelnie, ha valóban jót akar enni.

2024. 07. 03. 11:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok intő jel van, amit érdemes észrevenni, mielőtt beülünk egy étterembe, a Mindmegette cikke szerint például az sem mindegy, milyen pozícióban látjuk a pincért. A  szemetes és koszos környezet, vagy a túlzásba vitt matricázás és plakátolás  sosem jelent jót, de érdemes rákeresni a szimpatikusnak vélt vendéglátóegységre az interneten és megnézni, milyen értékelést kapott. 

Autentikus étterem vagy turistacsapda?

A külföldön szerzett új gasztroélményekkel is érdemes körültekintően eljárni, az autentikus fogásokkal és specialitásokkal ugyanis könnyedén pórul járhatunk, ha nem a megfelelő helyet választjuk. A szakértők szerint azonban sokkal könnyebben ki tudjuk szűrni, hogy turistacsapdáról vagy valóban egy helyi, autentikus étteremről van szó: 

az egyik és legárulkodóbb jel, ha a pincér a bejáratban, vagy az ajtó előtt, az utcán ácsorog és leszólítja a járókelőket, megpróbálja becsábítani a turistákat az étterembe. A másik, ami szintén nem autentikus étteremről árulkodik, ha az étlap tele van képekkel.

A fotós illusztráció ugyanis a turisták számára nyújt segítséget, ha nem tudják, hogy egyes halak vagy húsok milyenek is lehetnek. Egy igazán klasszikus helyi étteremben viszont biztosak lehetünk abban, hogy nem egy képeskönyvet kapunk majd a kezünkbe a pincértől. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.