Orbán Viktor megmutatta, hogy mennyire fontos neki a béke

Az európai uniós polgárok nem akarnak háborút, a béketeremtési erőfeszítések az ő akaratuknak a képviseletét jelenti.

2024. 07. 06. 18:32
KICKL, Herbert; ORBÁN Viktor; BABIS, Andrej
Orbán Viktor Bécsben - új európai politikai együttműködést jelentettek be Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megmutatta a magyar miniszterelnök, hogy neki mennyire fontos a béke, és erre próbálja ösztökélni a többi tagállamot is – mondta el Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Lajkó Fanni azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor az Európai Unió soros elnökeként már az első héten a békéről tárgyalt Kijevben, majd Moszkvában. Az AK elemzője hangsúlyozta: 

semmi meglepőnek nem kellene lenni abban, hogy elindult a béketeremtés folyamata, más tagállamokkal ellentétben mi magyarok mindig azt mondjuk, amit csinálunk.

Teljesen egyértelmű, hogy az európai uniós polgárok nem akarnak háborút – mondta a műsorban Halkó Petra, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Sem nézői lenni egy a szomszédukban folyó konfliktusnak, és pláne nem a résztvevői lenni egy háborúnak. A béketeremtés így a klasszikus értelemben vett politizálás, az emberek képviselete – hangsúlyozta.

A formálódó Patrióták Európáért európai parlamenti frakcióval kapcsolatban, amelynek az egyik alapítója a Fidesz–KDNP, Lajkó Fanni kifejtette: a három alapító, a cseh Andrej Babis, az osztrák Herbert Kickl és Orbán Viktor ott volt és beszédet mondott az április 25–26-i konzervatív találkozón, a CPAC Hungaryn. Magyarország fontos szövetségeseket tudott maga mellé állítani, és ez a lista még bővülhet – mondta az elemző.

Olyan szereplők ülnek az európai uniós intézményrendszer vezetői pozícióiban, akiknél nemcsak feltételeznek korrupciógyanús ügyeket

– mutatott rá Halkó Petra. Bizonyítottan megvalósult korrupciós ügyekről beszélünk, amelyeknek ők részesei voltak – hangsúlyozta. Ez vérlázító, ezek az emberek nem szeretnének változtatni azon az irányon, amerre az Európai Unió az elmúlt években elindult – tette hozzá a XXI. Század Intézet elemzője.

Az igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.