Pesterzsébeti botrány: lepatkányozta az MSZP-s alpolgármestert egy DK-s képviselő

A szocialista politikus nem érti a modortalanság okát.

Forrás: Mandiner2024. 07. 18. 11:49
MSZP, patkány, DK, XX. kerület
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áll a bál a XX. kerületben, ugyanis egy újonnan megválasztott önkormányzati képviselő, a DK-s Lengyel Dávid sajátosan mondta el a véleményét a leköszönő MSZP-s alpolgármesterről – írja a Mandiner.

A hírportál emlékeztetett: Pesterzsébet  MSZP-s alpolgármestere, Kovács Eszter nem szerzett mandátumot körzetében, így az új ciklusban már nem lesz önkormányzati képviselő. Ennek ellenére Lengyelnek komoly véleménye van róla: a Mandiner birtokába jutott képernyőfelvétel alapján Lengyel lepatkányozta a távozó alpolgármestert, pontosabban egy fényképet küldött neki azzal a tárggyal, hogy:

rólad egy kép :)”

Az, hogy Lengyel Dávid lepatkányozta Kovács Esztert, a hírportál szerint azért is meglepő, mert Pesterzsébeten a választások előtt létrejött egy alku a szocialisták és a Demokratikus Koalíció között, ami szerint Lengyel Dávid a DK–Momentum–MSZP–LMP-Zöldek–Párbeszéd – Zöldek támogatásával indult.

Forrás: Mandiner

A Mandiner telefonon elérte a pesterzsébeti alpolgármestert, aki megerősítette, a hírportál birtokába jutott képen az ő levelezése látszik. Az MSZP-s politikus a elmondta, mélységesen megdöbbent attól, hogy egy megválasztott önkormányzati képviselő lepatkányozza.

Három évtizede vagyok képviselő, soha életemben ilyennel nem találkoztam. Ezalatt az idő alatt voltak vetélytársaim, ellenfeleim, de ilyenre még nem volt példa. Most aztán egy velem egy csapatban tevékenykedő fiatalember tettéről van szó, amit végképp nem tudok hova tenni

– mondta Kovács. 

Az alpolgármester állítása szerint nem tudja az okát, miért küldött a DK-s politikus egy patkányt ábrázoló képet neki üzenetben, azonban felidézte: a múlt héten volt egy testületi ülés, amelyen az MSZP visszahívott két bizottsági tagot, ezt pedig a többi ellenzéki párt finoman szólva is nehezményezte, holott eddig konszenzus volt abban a képviselők között, hogy a másik párt személyi ügyeibe nem szólnak bele. 

Ez most sajnos nem így zajlott, ugyanakkor úgy látom, hogy ez nem az a kategória, ami ezt a fajta minősítést vagy megnyilvánulást megalapozza

– utalt Lengyel üzenetére a politikus.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.