Rendőrrel dulakodó férfit ítéltek el

A Tatabányai Járásbíróság két év, négy évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt szerdán egy férfit, aki Oroszlányban ellenszegült a rendőri intézkedésnek, megütött egy rendőrt, majd a járőr fejét megpróbálta egy patak vizébe nyomni. Az ítélet jogerős – közölte a Tatabányai Törvényszék az MTI-vel.

Forrás: MTI2024. 07. 17. 15:54
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Puskásné Sárközi Rita sajtótitkár tájékoztatása szerint az elkövetőt idén június 5-én éjjel igazoltatták, de valótlan személyi adatokat adott meg, és egy közeli tóba gázolva elmenekült a helyszínről.

A férfit fél óra múlva megtalálták a városban, és az őt üldöző rendőrrel mindketten egy patakba csúsztak. Az elkövető ekkor ököllel megütötte a rendőr mellkasát, majd a patakmederben hátán fekvő egyenruhást megpróbálta lenyomni a víz alá.

A támadót a járőr társa sokkolóval ártalmatlanította, majd bilincsben elszállították. A férfit az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség indítványával megegyezően a Tatabányai Járásbíróság két év, végrehajtásában négy év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A bíróság döntését az érintettek tudomásul vették, így az ítélet jogerős.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.