Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Sávlezárásokra kell számítani augusztus végéig Budapesten, hatalmas torlódások várhatók

A munka idejére óránkénti negyven kilométeres sebességkorlátozást írtak elő.

Forrás: MTI2024. 07. 03. 11:46
Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sávlezárások mellett javítási munkálatokat végeznek péntektől várhatóan augusztus végéig a Hungária körúti felüljáró Árpád híd felől a Thököly út felé vezető oldalán, emiatt torlódásokra kell számítani – közölte a Budapest Közút Zrt. A lezárások az 1-es villamos forgalmát nem érintik.

A közlemény szerint júliusban és augusztusban a Hungária körúti felüljárónak az M3-as bevezető felé vezető oldalán végeznek szigetelés-, burkolat- és dilatációjavítási munkálatokat. A kivitelezés várhatóan augusztus végéig tart majd több ütemben, és a felüljáró mindhárom érintett sávjában lesz munkavégzés.

A Kacsóh Pongrác úti felüljáróra és az M3-as bevezetőre biztosított lesz a feljutás a munkálatok ideje alatt.

Az első ütemben, péntek reggel 7 órától a szélső sávot zárják le a felüljáró teljes hosszában. A sáv aszfaltburkolatát felmarják, a pályalemez szigetelését visszabontják. A vasbeton pályalemez javítási munkáit követően új szigetelés, majd aszfaltburkolat épül a sávban. Közben a dilatációs szerkezeteket is kicserélik.

A munka ideje alatt óránkénti 40 kilométeres sebességkorlátozásra kell számítani.

Ezen időszakban a felüljárón lévő járdát is lezárják. Kerékpárral a Vágány utca–Dózsa György út–Állatkerti körút útvonalon lehet eljutni a Róbert Károly körút felől a Városligetbe – írták.

A második ütemben a középső sávban dogoznak majd a felüljáró teljes hosszán, itt is felmarják az aszfaltburkolatot, kicserélik a szigetelést, átépítik a tönkrement dilatációkat.

Az utolsó, harmadik ütemben a belső sávban is kibontják majd a dilatációkat és a környezetükben lévő burkolatot. A beépülő új szerkezetekhez csatlakoztatják a pályalemez-szigetelést és a burkolatot – olvasható a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.