Sorban fosztotta ki a balatoni fesztiválozókat egy román férfi

Vádat emelt az ügyészség a hajléktalan elkövető ellen.

Forrás: zaol.hu2024. 07. 12. 12:03
Fotó: Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem harminc fesztiválozót fosztott ki egy hajléktalan román férfi, „keresetkiegészítés” céljából – írta a Zala vármegyei hírportál (Zaol). A 45 éves, román állampolgárságú férfi 2023 júliusában Budapestről leutazott a Balatonra, hogy a kempingeket és fesztiválokat végiglopja. 

Fotó: MTI/Marjai János

A bejelentett munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi a 

Révfülöpön a Napfény kemping, Balatonszemesen a Vadvirág kemping, majd pár nap múlva Siófokon az Aranypart kemping területén letáborozó, sátorban alvó, magyar és külföldi sértetteknek fosztotta ki a sátrait éjszaka. 

A férfi 2021. augusztus 5-én megjelent Nagyharsányban is, ahol kihasználva, hogy az Ördögkatlan fesztivál több vendége az éjszakát még a fesztiválon, vagy már a sátrában alvással töltötte, benyúlva a sátrukba, alvás közben kifosztotta őket, vagy távollétükben kikutatta az értékeiket és meglopta őket.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló férfivel szemben 27-rendbeli kifosztás bűntette miatt emelt vádat és indítványozta a kényszerintézkedés fenntartását arra hivatkozva, hogy bejelentett munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, utazó bűnözői életmódot folytató férfi a rendezvények és fesztiválok időszakában megélhetését továbbra is vagyon elleni bűncselekmények útján biztosítaná – közölte dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.