Szombattól még nagyobb lesz a káosz a Nagykörúton

Pályakarbantartást fognak végezni a körúti villamosok vonalán a Blaha Lujza tér, a Podmaniczky utca és a Margit híd térségében július 13-tól három héten keresztül, emiatt várhatóan még nehezebb lesz a körúton való közlekedés – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Lapunk úgy tudja, a Nyugati pályaudvar térségében már így is tűrhetetlen állapotok vannak: a minden irányból telített körúti autós sávok és utcák miatt már a kötött pályás tömegközlekedés is egyre problémásabb.

Forrás: MTI2024. 07. 10. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 13-tól három héten át pályakarbantartást végeznek a 4-es és 6-os vonalán a Blaha Lujza tér, a Podmaniczky utca és a Margit híd térségében, ezért változik a nagykörúti villamosok közlekedése – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Azt írták, 

a munkálatok első ütemében – július 13-tól, szombattól július 20., szombat hajnalig – pótlóbusz közlekedik az Oktogon és a Harminckettesek tere között.

A Nyugati pályaudvar és a Corvin-negyed között utazóknak az M3-as metrót, a Széll Kálmán tér környékéről és a H5-ös HÉV-en utazóknak a belváros elérésére az M2-es metrót, Óbuda irányából pedig a 19-es és a 41-es villamosokat ajánlják az M2-es metróra való átszállással. 

Július 20-án és 21-én, szombaton és vasárnap a villamosok csak a dél-budai végállomásuk és a Harminckettesek tere között közlekednek, a Széll Kálmán tér és a Harminckettesek tere között pótlóbusz jár. Július 22-től, hétfőtől augusztus 4-ig, vasárnapig a 4-es, 6-os villamos vonalán további pályakarbantartási munkálatok is zajlanak, az időszak forgalmi rendjéről a BKK később ad tájékoztatást. 

A július 12-ről 13-ra, péntekről szombatra virradó éjszakától az augusztus 4-ről 5-re, vasárnapról hétfőre virradó éjszakáig minden éjjel a 6-os villamos helyett a vonal teljes hosszán 6-os jelzéssel pótlóbusz közlekedik; a 931-es autóbusz Pest felé a Margit híd, budai hídfőnél a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban áll meg. Az utazás megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazást ajánlja a BKK.

 

Kerékpárút mindenekfelett

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, felújítják a Margit hídi kerékpárutat: új bevonatot kap és újrafestik az útburkolati jeleket. A Margitszigethez közelebb eső oldalon található, a járdával közös területen vezetett kerékpárút rekonstrukciója két ütemben valósul meg: július 8-tól augusztus 4-ig a szigeti bejáró és a budai hídfő közötti szakasz, majd ezt követően, augusztus 31-ig a pesti hídfő és szigeti bejáró közötti szakasz felújítása fog zajlani. A Buda felé vezető oldalon a külső sávot lezárták a gépjárművek elől, mert ott ideiglenes jelleggel kerékpársávot, illetve gyalogosrészt alakítanak ki. Ebben az időszakban Pestről Buda felé csak egy forgalmi sávot használhatnak majd az autósok  a hídon, így a Szent István körúton és a Pozsonyi úti felhajtón időszakosan jelentősebb torlódások alakulhatnak ki a Margit híd irányába.

 

Ehhez birkatürelem kell

A Magyar Nemzet újságírója már hétfő délután elviselhetetlen állapotokat tapasztalt az érintett szakaszon. A körúti villamoson utazva azt lehetett látni, hogy a forgalom mindkét irányban és mindkét sávon összefüggően állt. 

Az autósokon kívül a villamossal utazók is megszenvedték a sávlezárást, ugyanis a Szemere utcából balra kanyarodóktól a villamosok sem tudtak menni, mivel akkora volt a dugó, hogy a kanyarodó autók a síneken rekedtek, gátolva ezzel a villamosközlekedést. 

A Nyugati pályaudvarnál egyes autósok a járművükből kiszállva, idegesen várakoztak, a körútra futó utcák szintúgy telítődtek, hétfő délután Budapest ismét elesett.

Borítókép: A 4–6-os villamos Újbuda-központ végállomáson (Fotó: MTVA/Róka László)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.