Szürreális: Lukácsi Katalin szerint a botrányos olimpiai megnyitó „Jézus győzelmét" jelenti

A liberális teológus nem érti a felháborodást.

2024. 07. 28. 9:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ma a keresztény egyházak még megmaradt vagy csak zsörtölődni felhorgadó tagjai szörnyülködnek azon, hogy miként jelenítették meg az olimpia megnyitóján az utolsó vacsora jelenetét” – írta közösségi oldalán Lukácsi Katalin liberális teológus, szúrta ki a Mandiner.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, míg a nemzetközi baloldal az egekig magasztalta, addig a konzervatív oldalból mély felháborodást váltott ki a párizsi olimpia megnyitója. A kritikák szerint a szervezők erősen átitatták a rendezvényt LMBTQ-ideológiával, és sokan úgy vélik: az est felháborító mélypontja Az utolsó vacsora című Da Vinci-festmény drag queen paródiája volt. 

A hazai baloldalnak természetesen egy rossz szava nem volt a megnyitóról, sőt.

Lukácsi Katalin szerint sincs helye a felháborodásnak, ugyanis „Jézus győzelme ez is, mert ezt a jelenetet választották ki, nem más vallások más jeleneteit. Sokkal könnyebben szólítható meg az, aki viszonyul valahogy, mint aki teljesen közömbös vagy egyáltalán nem emlékezik”. Hozzátette: így legalább az emberek gondolni fognak a kereszténységre.

Ahogy azt egyszer Sztevanovity Dusán a gyönyörű Gondolj rám című dalban írta: »gondolj rám…, mikor erény lesz már nem gondolni rám«. A párizsi rendezvényszervezők és kreatívok nem tartották erénynek nem gondolni rá

– ecsetelte Lukácsi Katalin.

Borítókép: Jelenet a párizsi olimpia megnyitójáról (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.