Tizennégy éves lányt kényszerített prostitúcióra egy anya-fia páros

A lányt az egyik kuncsaftja mentette ki.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 07. 10. 20:04
Bukarest, 2016. május 17.
Egy Bukarest utcáin dolgozó szexmunkás várja az AIDS terjedése ellen küzdõ Asociata Romana Anti-Sida (ARAS) romániai alapítvány óvszereket és steril fecskendõket osztó munkatársát 2016. május 16-án. Az ARAS-t fiatal önkéntesek alapították 1992-ben, céljuk a tájékoztatás az AIDS-fertõzés veszélyeirõl és a HIV-vírus terjedésének megállítása.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kiszolgáltatott helyzetű, 14 éves lány prostitúcióra kényszerítése miatt emeltek vádat egy anya-fia páros ellen – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség

A lány 2017 szilveszterén találkozott a nála tíz évvel idősebb férfival, akibe beleszeretett és odaköltözött hozzá. Néhány hónap elteltével a fiú és édesanyja a fiatal lányt azzal fenyegették meg, hogy ha nem megy el prostituáltként dolgozni, el kell hagynia a házat. 

Mivel a lánynak nem volt hova mennie, rákényszerült a prostitúcióra.

A kényszerítők meghatározták a lánynak, hogy hetente hat napot kell dolgoznia – Nyírbátorban, a vasútállomás környékén vagy Baktalórántháza közelében, az országúton –, az így megkeresett pénzt pedig át kellett adnia részükre.

Ha a fiatal lány nem teljesítette a rákényszerített feltételeket, az anya és fia puszta kézzel vagy seprűnyéllel bántalmazta, illetve veréssel fenyegette. A fiatal lány időközben két gyermeket szült, azonban a prostitúciót terhesen és közvetlenül a szülés után is végeznie kellett.

A lány naponta autóbusszal utazott a munkavégzés helyére, amikor a buszközlekedés nem volt megfelelő, őt az anya volt élettársa fuvarozta. A vádlottak utasításának megfelelően, a lány több mint három éven keresztül végzett szexmunkát, és ezzel több millió forintot keresett, amit a vádlottak feléltek. 

A sértett akkor tudott elmenekülni, amikor érzelmi kapcsolatot alakított ki az egyik kuncsaftjával, aki magához költöztette.

A főügyészég a kiszolgáltatott helyzetben lévő lányt kihasználó családtagokat emberkereskedelem és kényszermunka minősített esetével vádolja. Az anyával és a fiával szemben – beismerésük esetén – hat év fegyházbüntetés, míg a szállításban segítséget nyújtó férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.