„Ugyanezt a muszlimokkal nem mernék megtenni” – megszólalt az érsek az olimpiai megnyitóünnepségről

Bábel Balázs szerint a műsort szervezők számíthatnának arra, mint a Charlie Hebdónál, hogy mindet legyilkolják, aki részt vesz egy ilyenben.

Forrás: Index2024. 07. 29. 15:55
BÁBEL Balázs
Fotó: Rosta Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az eucharisztia szörnyű meggyalázása volt, és hiába mentegetőznek a szervezők azzal, hogy egy pogány lakomát akartak megtestesíteni – jelentette ki Bábel Balázs kalocsai érsek, hívta fel a figyelmet az Index

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, míg a nemzetközi baloldal az egekig magasztalta, addig a konzervatív oldalon mély felháborodást keltett a párizsi olimpia megnyitója. A kritikák szerint a szervezők erősen átitatták a rendezvényt LMBTQ-ideológiával, és sokan úgy vélik: az est felháborító mélypontja Az utolsó vacsora című Da Vinci-festmény drag queen paródiája volt, amelyet szóba hozott érseki ünnepi miséjén Bábel Balázs is.

– Miért kell belevinni a gyalázását az eucharisztiának egy sporteseménybe, mikor a pápa maga is üdvözölte azt, hogy legyen a békének, a barátságnak és az összetartozásnak a jele. És ki kell gúnyolni? Nagy fájdalom ez nekünk – mondta Bábel Balázs. Az érsek szerint nem csak gonosz, hanem gyáva is volt az előadás. 

Ugyanezt a muszlimokkal meg nem mernék tenni, hogy a szent dolgaikat kigúnyolják, mert számíthatnának arra, mint a Charlie Hebdónál, hogy mindet legyilkolják, aki azt teszi

– hívta fel a figyelmet az érsek.

Szerinte a keresztények nem bosszúállók, ezért gúnyolják őket, de a Párizsban történtek csak azt bizonyítják, hogy Isten velük van, az eucharisztia szentsége pedig valóban tőle ered. 

Borítókép: Bábel Balázs (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.