Új töltőállomást adtak át, mutatjuk, hol lehet gyorsabban tölteni az elektromos autókat

Ezek az állomások nagyban segítik a környezetbarát közlekedés terjedését.

Forrás: hirado.hu2024. 07. 15. 22:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását Törökbálinton az MVM Mobiliti, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg – közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető vállalat, amiről a hirado.hu adott hírt. Azt írták, a fejlesztés az MVM Ultra projektben, az Európai Unió CINEA (Európai Éghajlat-politikai, Környezetvédelmi és Infrastrukturális Végrehajtó Ügynökség) által támogatott forrásból valósult meg. A projekt összköltsége 1,217 milliárd forint, amelyből a támogatás összege 1,5 millió euró, azaz 587 millió forint volt.

 

Gyorsabb és kényelmesebb töltés

A programban összesen 10 helyszínen telepítenek olyan, 600 kilowatt összteljesítményt biztosító töltőállomásokat, amelyek legalább 150 kilowattos töltőfejekkel vannak ellátva, így az ügyfelek számára gyorsabb és kényelmesebb töltést tesznek lehetővé. 

Ezek az infrastruktúra-fejlesztések jelentősen hozzájárulnak a magyarországi környezetbarát közlekedés elterjesztéséhez, segítve a magyarországi és az európai uniós klíma- és környezetvédelmi célok elérését 

– emelték ki a közleményben.

Ismertették: az Auchan áruházlánccal évek óta együttműködő Mobiliti a törökbálinti helyszínt követően Miskolcon, majd a budakalászi, a csömöri, a dunakeszi, a fóti, a kecskeméti, a maglódi, a székesfehérvári és a szolnoki áruház parkolóiban valósítja meg beruházásait. A 2022-ben elnyert, tíz helyszínre szóló támogatási forrás mellett a Mobiliti újabb, három millió euró, vagyis 1,17 milliárd forint összegű támogatásból a későbbiekben az ország további 20 helyszínén létesíthet 600 kilowatt teljesítménnyel működő elektromos töltőállomásokat.

A közleményben úgy fogalmaztak: az MVM Csoport számára kiemelten fontos a fenntartható jövő megteremtése és az elektromobilitás támogatása. A csoporthoz tartozó Mobiliti mint Charge-Point-Operator működteti Magyarországon a legnagyobb elektromostöltő-infrastruktúrát, a saját tulajdonú töltőin az MVM által biztosított, megújuló energiaforrásból származó, zöldáramú töltést kínál. A vállalat 1700 nyilvános e-töltési pontból álló töltőállomás-hálózata teljes országos lefedettséget biztosít több mint százezer regisztrált ügyfelének.

Borítókép: Elektromos autót töltenek (Fotó: Az Energiaügyi Minisztérium Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.