Úton van már egy hidegfront felénk, de van, ahol sok köszönet nem lesz benne

Szerdán is megdőlhet a melegrekord?

2024. 07. 17. 6:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kellemes, langyos levegőre ébredünk szerdán, ám sokáig nem tart majd ma sem ez az állapot. A HungaroMet tájékoztatása szerint a délelőtt folyamán a már megszokott módon rohamosan emelkedik majd a hőmérséklet, és délutánra ismét rekordmeleg, 40 fok is lehet. A meteorológusok szerint ma is sok napsütés várható, de főként az ország keleti felén, kétharmadán erőteljes gomolyfelhő-képződés enyhíthet a nap erején.

Az érkező hidegfront csak tovább ront a helyzeten szerdán, ismét rekordmeleg lehet. Forrás: HungaroMet

 

Úton van felénk egy hidegfront, kiadták a riasztást

A meteorológusok figyelmeztetnek: bár úton van felénk egy hidegfront, megváltás és köszönet sem lesz benne, ugyanis a hetek óta tartó kánikulát nem fogja megtörni: ugyan a Dunántúlon néhány fokkal elviselhetőbbé válik a meleg, a Dél-Alföldön viszont marad a forróság.

Az előrejelzés szerint szerdán délelőtt helyenként északkeleten, illetve részben a középső országrészben fordulhatnak elő zivatarok. A nap további részében éjfélig a középső országrészben, illetve a Dunától keletre van esély zivatarok kialakulására, elsősorban az Északi-középhegységben, Pest vármegyében. A zivatarokat néhol viharos, akár 60-80 km/h-s széllökés, jégeső, intenzív csapadék kísérheti. 

Az északi, északkeleti szél főként a Dunántúlon és északkeleten élénk, néhol erős lesz.  A Dunántúl nyugati felén elmaradnak a zivatarok, és nem valószínű csapadék, legfeljebb az Alpokaljára sodródhat be egy-egy csapadékgóc.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán nagyrészt 30 és 37 fok között várható, de az Alföld délkeleti felében továbbra is előfordulhatnak 40 fok körüli értékek. Késő estére 20 és 29 fok közé hűl le a levegő.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.