A Heves Vármegyei Hírportál, a HEOL arról kérdezte olvasóit vasárnap délelőtt, hogy szerintük a vármegyében hol van a legjobb fagyi. Rövid idő alatt rengetegen osztották meg kedvenc fagyijuk lelőhelyét. Volt, aki szerint Tarnaleleszen a Fodor fagyizó az, mások a füzesabonyi Kert Cafét javasolták, illetve a Sarokház cukrászdát Poroszlón, de többen szavaztak az egri Sárvári és Marján gombócaira, illetve az Olasz és a Harmos fagyizókra is. Persze olyan is akadt, aki szerint szubjektív, kinek mi a legjobb. Az egyik olvasójuk viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy
Hevesen szerinte nem csak a vármegye, de az ország, sőt talán a világ egyik legjobb fagylaltja kapható, ugyanis egy világbajnok cukrász kreációit is ehetjük ott a nagy melegben.
– Kelet-Magyarországon szinte az első és egyetlen viszonteladóként, a NUTS Grillterasz & Borbár Étterem által üzemeltetett Mackó Fagylalt fagyizó idén júniusban sikeresen kezdett együttműködésbe a Fazekas & Fazekas cukrászdával.
Fazekas Ádám világbajnok fagylaltkészítő mester az országos megmérettetés nyerteseként jutott ki a Gelato Festival World Masters világversenyre, amit Olaszországban, Bolognában rendeztek. Frutta di Pistacchio elnevezésű pisztáciás málnás fagylaltjával lett győztes, emellett 2024-ben kiérdemelte, hogy a Gelato Festival World Ranking világranglistáján a legjobbnak bizonyuljon.
Az általa készített kézműves fagylaltok mindegyike elcsíphető a hevesi fagyizóban, akár kehelyből vagy egyedülálló, Fazekas Ádám által kiválasztott tölcsérekből – osztotta meg az édesszájú közönséggel a hölgy.