Világszerte OnlyFans-hozzáférést követelnek a bűnüldöző szervek

Egyre több a kiskorú felhasználó.

2024. 07. 10. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes hozzáférést kérne a rendőrség az OnlyFans elnevezésű erotikus oldalhoz, hogy könnyebben kiszűrhessék a kiskorú tartalomkészítőket – írta a Reuters.

Az oldal lényege, hogy az azon regisztráló „modellek” erotikus tartalmakat készítenek magukról, amelyet fizetségért cserébe megosztanak a felhasználókkal. Az oldalon azonban egyre több fiatalkorú is megfordul a tartalomkészítők között.

Könnyű célpontot jelentenek a kiskorú felhasználók

Bár az OnlyFans azt állítja, minden felhasználót és tartalmat megvizsgálnak, hogy a gyerekeket távol tartsák a szexuális tartalmak készítésétől és azok fogyasztásától, a rendőrségi nyilvántartások szerint a gyakorlat mást mutat, és a kiskorúak gond nélkül túljutnak az OnlyFans átvilágításán, hogy a saját, nyíltan szexuális tartalmú anyagaikat közölhessék pénzért cserébe.

A szexuális tartalmú videó és kiskorúakról készült képek ráadásul könnyű célpontot jelentenek a szexuális ragadozóknak.

A rendőrség azonban nehezen tudja átvilágítani az OnlyFans oldalát, hiszen a felhasználói fiókok áttekintéséhez fizetnie kellene a tartalmakért. A hatóságok éppen ezért most azt szeretnék elérni, hogy olyan felhasználói fiókot kaphassanak, amelyekbe belépve korlátlanul hozzáférhetnének az oldalon publikált tartalmakhoz.

Nem egyedi az emberrablás sem

A lap felidéz egy 2023 áprilisában történt esetet is, amikor egy 16 éves floridai lány tűnt el. A fiatal telefonjáról kiderült, hónapokon át küldött magáról meztelen fotókat és videókat egy férfinak, aki a gyanú szerint elrabolta. 

A rendőrség végül részben meztelenül, egy bérelt házban találták meg a férfival. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi több tucat szexuális videót és képet tett közzé a lányról az OnlyFans-en, a házi pornófilmek virágzó online piacán. A 22 éves Ethan Diazt később embercsempészettel és más bűncselekményekkel vádolták meg. 

A floridai lány története egyáltalán nem egyedi, a Reuters több tucat olyan rendőrségi és bírósági szakaszban lévő ügyet talált 2019 decembere és 2024 júniusa között, amelyek szerint az erotikus tartalmakról elhíresült oldalon gyermekek szexuális zaklatását tartalmazó anyagok jelentek meg. A megvizsgált ügyiratok több száz esetet tártak fel, amelyekben gyerekeket ábrázoló, szexuális tartalmú videók jelentek meg. A lapnak nyilatkozó nyomozó szerint egyik esetben több, kiskorúról készült videó is több mint egy évig maradt az OnlyFans oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.