Virágzik a kormánykritikus sajtó Magyarországon

A legnagyobb profitot elkönyvelők elképesztő pénzeket tehettek zsebre.

Forrás: Nézőpont Intézet2024. 07. 10. 10:31
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánykritikus médiumok nyereségesek és minden évben növelik bevételeiket – írta közösségi oldalán a Nézőpont Intézet a legújabb kimutatásaira hivatkozva.

„Magyarország kormánykritikus médiavállalkozásai folyamatosan növelik bevételüket, ami nyolc év alatt megduplázódott: míg 2015-ben 55 milliárd forintnyi összes bevételt könyvelhettek el, addig 2023-ban ez az összeg elérte a 110 milliárd forintot” – olvasható a bejegyzésben.

A kimutatásból kiderült, a kormánykritikus kiadók összességében minden évben nyereségesek, összesített adózott eredményük 2023-ban mintegy négymilliárd forint volt. 

A legnagyobb profitot a 24.hu kiadója (Central Médiacsoport) termelte, amit a Blikk kiadója követ (791 millió, Ringier–Axel-Springer), sőt 2023-as évben a Partizán és a HVG is 200 millió forint feletti nyereséget realizált.

 

Fotó: Nézőpont Intézet

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.