A sávos bérrendszer és a pedagógus-teljesítményértékelés nagyban hozzájárul az igazgatók munkájának eredményességéhez

Majd négyszáz iskolaigazgató kapott kinevezést.

2024. 08. 22. 13:20
Fotó: pexels.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állami fenntartású köznevelési intézmények igazgatóinak kinevezésükről szóló emléklapokat adott át ünnepélyes keretek között Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár és Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke csütörtökön – derül ki a Klebelsberg Központ lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

A pályázatok elbírálása a nyári időszakban fejeződött be, amely során 398 újonnan kinevezett igazgató kapta meg a megbízásáról szóló okiratát.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár ünnepi köszöntőjében elmondta: 

a pedagógus-teljesítményértékelés és a sávos bérrendszer bevezetése jelentős eszközt ad az igazgatók kezébe, hiszen munkatársaiktól évente egyéni teljesítményeket kérhetnek, ezt pedig elismerhetik a bérek évenkénti felülvizsgálata során, ezáltal jelentősen megnőnek az irányítási és motivációs lehetőségeik. Ha ezt az eszközt jól használják, az igazgatói teljesítményük és az általuk irányított intézmények eredményessége is javulni fog.

Hajnal Gabriella az igazgatói kinevezések kapcsán elmondta, hogy többen vannak, akik hetedik ciklusukat kezdik most el, de vannak, akik először kapták meg az igazgatói kinevezésüket. 

Ilyenkor mindenki tele van tervekkel, elképzelésekkel, én csak biztatni tudom önöket arra, hogy ezeket valósítsák is meg!

– Nagyon sok tehetséges pedagógus és diák van, és az igazgatók feladata, hogy segítsék őket a pályájukon – tette hozzá a Klebelsberg Központ elnöke.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.