Alaposan helyretették Magyar Pétert, aki korábban VIP-ellátást követelt magának kórházakban, most meg kampányol

Magyar Péter kórházak ellen indított hecckampánya is csak azt a célt szolgálja, hogy elterelje a figyelmet a rongyrázó életviteléből fakadó botrányokról – írja bejegyzésében Magyar Péternek üzenve Takács Péter egészségügyi államtitkár. A Tisza Párt arca ugyanis a Honvédkórház valamilyen VIP-részlegébe invitálta az államtitkárt, aki leszögezte: a Honvédkórházban nem üzemel VIP-részleg. Állítása szerint Magyar Péter korábban VIP-ellátást követelt magának, ezt különböző üzenetek bizonyítják.

2024. 08. 22. 8:56
Alaposan helyretették Magyar Pétert
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Különösen nagy pofátlanság, hogy éppen te hergelsz VIP-ellátást emlegetve, hiszen ha valaki szakértője a VIP-életérzésnek, az éppen te vagy! Nem is olyan rég még pontosan te voltál az, aki minden egyes alkalommal VIP-ellátást követelt ki magának, rokonainak, barátainak – erre akkor egy miniszter asszony férjeként feljogosítva érezted magad. Ezt bizonyítják a velem és más kórházigazgatókkal történt üzenetváltásaid, amiket bármikor készséggel a nyilvánosság elé tárunk. Amikor úgy gondoltad, hogy megteheted, éltél is a lehetőséggel gátlástalanul!” – írja bejegyzésében Magyar Péternek üzenve Takács Péter egészségügyi államtitkár. 

Takács Péter, Magyar Péter
Az államtitkár, Magyar Péterrel ellentétben, területileg illetékes kórházba jár, legutóbb 2021 novemberében a Szent János Kórház Covid-intenzív osztályán feküdt, ahol egy kínai gyártmányú lélegeztetőgéppel tartották életben az ott dolgozók. Fotó: Bach Máté

Magyar Péter ugyanis azt írta neki, hogy találkozzanak szerdán 8.30-kor a Honvédkórház VIP-osztályán, és mutassák meg a magyar embereknek, hogy „a kormány tagjai milyen körülmények között gyógyulhatnak, ha esetleg rámegy az egészségükre az ipari mértékű lopás.” Az államtitkár szerint Magyar Péter ugyan próbálja tagadni a nyilvánosság előtt, de a luxus, a kivételezettség, a VIP-élmény bűvöletében él. A kórházak ellen indított hecckampánya is csak azt a célt szolgálja, hogy elterelje a figyelmet a rongyrázó életviteléből fakadó botrányokról. Takács Péter leszögezte: a Honvédkórházban nem üzemel VIP-részleg. 

Ezzel minden bizonnyal tisztában vagy, hiszen te is megfordultál az intézményben az általad eltagadni kívánt közelmúltban

– üzente Magyarnak. 

 

Magyar Péter hangulatkeltés szándékával lép fel

Az államtitkár szerint amit a Tisza Párt arca hangulatkeltés szándékával VIP-nek nevez, az valójában a Speciális Rendeltetésű Centrum. Itt olyan betegek kezelése zajlik, akiknek biztonsági szempontból indokolt a fokozott védelme:

  • humanitárius program keretében Magyarországra szállított ukrán sebesültek
  • misszió során megsérült szövetséges NATO-országok katonái
  • szolgálatteljesítés közben sérülést szenvedett, bűnszervezetbe beépült rendőrök 
  • és – ahogyan ez minden országban bevett gyakorlat – a nemzetbiztonsági szempontból különösen védendő állami vezetők.

„Mivel a Centrum NATO-minősítésű egység, természetesen semmilyen képes dokumentáció ott nem készülhet. Ezt nyilván szintén tudod, de arra majd tökéletesen alkalmas lesz a kis akciód, hogy újra áldozatpózba vághasd magad és diktatúrát kiálthass, ahogy azt tették már előtted számtalanszor a hozzád hasonló globalista politikusok” – írta. 

Hozzátette: a részleget 2007-ben hozták létre, azóta gyakorlatilag változatlan formában működik, az eredeti, immár közel húszéves bútorzattal. „Az itt elhelyezett betegeket ugyanazok az orvosok látják el, akik a területi betegeket, sőt még ugyanazt a kórházi ételt is kapják, mint bármelyik másik beteg, aki a Honvédkórházban gyógyul.”  

„Ezt ugye nehéz VIP-ellátásként beállítani? Tájékoztatásul közlöm még, hogy – veled ellentétben – én a területileg illetékes kórházba járok. Ez esetemben a Szent János Kórház. Legutóbb 2021 novemberében feküdtem bent a Covid-intenzív osztályon, ahol egyébként egy kínai gyártmányú lélegeztetőgéppel tartottak életben az ott dolgozó kollégák, akiknek ezért életem végéig hálás leszek” – írta Takács Péter

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.