Állatbarát Magyarország: bekerült az állatvédelem a köztisztviselői továbbképzési programba

A kormány- illetve köztisztviselőknek meghatározott időszakonként kötelező továbbképzéseken kell részt venniük, és ezek során tanulmányi pontokat kell gyűjteniük – a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kezdeményezésére ezt hamarosan állatvédelmi tananyag elsajátításával is megtehetik.

Forrás: Közös Ügyünk Az Állatvédelem Alapítvány2024. 08. 07. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén szeptembertől már elérhető az Elsőfokú állatvédelmi hatóságok továbbképzése elnevezésű, öt tanulmányi pontot érő e-learning program tisztviselőknek, amelyet Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos és a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány tavaly júliusi kezdeményezésére és szakmai támogatása alapján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatási Továbbképzési Intézete fejlesztett ki – adta hírül közleményben az alapítvány.

Az új állatvédelmi e-learning program teljes értékű részét képezi a 2025-ös közszolgálati továbbképzési portfóliónak. A Probono oktatási rendszer, távoktatási platform az elmúlt öt évben évente közel 80 ezer tisztviselő képzését tette lehetővé, így kiválóan alkalmas az állatvédelmi eljárások támogatására is. Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke hangsúlyozta: a továbbképzés elsősorban a jegyzőknek és azoknak a tisztviselőknek ajánlott, akik az önkormányzati hivatalokban vagy a kormányhivatalokban elsőfokú állatvédelmi hatósági feladatokat látnak el – olvasható a közleményben.

 

Több területen is hasznos tudás szerezhető

A tananyag hasznos lehet hatósági állatorvosoknak és minden tisztviselőnek, aki átfogó képet szeretne kapni az elsőfokú állatvédelmi hatósági eljárások lefolytatásáról. Az Elsőfokú állatvédelmi hatóságok továbbképzése tananyag érthető, látványos és interaktív, a jogszabályi alapok mellett konkrét jogeseteket is tartalmaz. A résztvevők tudásukat feleletválasztós teszttel mérhetik fel. A továbbképzési program az állattartás általános szabályainak, az állatvédelem jogi vonatkozásainak rendszerszintű bemutatása mellett gyakorlati eseteken keresztül nyújt segítséget a hatóságok munkatársai számára – írták a közleményben.

A képzés célja, hogy a tisztviselők jobban eligazodjanak az állatvédelem komplex rendszerében, és hatékonyan tudják alkalmazni az állatvédelmi hatósági tevékenység során szükséges ismereteket és eljárásokat. A program hangsúlyt helyez a tisztviselők attitűdformálására, a civil szervezetekkel való együttműködésre és az asszertív kommunikáció alkalmazására is az eljárásokban.

Az e-learning program az arra jogosultak számára a Probono továbbképzési platform honlapján, a katalógusból elérhető (https://probono.uni-nke.hu/). 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.