Drog hatása alatt támadhatott késsel családtagjaira a mosonmagyaróvári ámokfutó + videó és galéria

Szemtanúk idézték fel a történteket.

2024. 08. 25. 17:22
Fotó: Kisalföld/Kerekes István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Zavart volt, mint aki részeg vagy kábítószer hatása alatt áll – így írta le a Kisalföldnek a helyszínre rendőrséget hívó nő azt a fiatal lányt, aki szombaton négy embert megkéselt Mosonmagyaróváron, köztük a családtagjait is, mielőtt egy dohányboltban a TEK és a rendőrség munkatársai többórányi munka után elfogták.

A lap beszámolója szerint a szemtanú éppen hazafelé tartott, amikor látta, hogy az egyik Fő utcai dohánybolt előtt hadonászik egy lány egy késsel. Miután megvágott egy embert, leült a járdára, azt követően viszont bement a trafikba. Ott az eladónak mondta, hogy menjen ki, ő pedig bent maradt és több mindent megrongált. Az eladó végül rázárta a fiatal lányra az ajtót. Ezután érkeztek a helyszínre a hatóságok és vették őrizetbe az elkövetőt.

 

Drogos volt a tettes

A közszolgálati televízió híradójában elhangzottak szerint

a 19 éves lány drogproblémákkal küzdött, ezt a család szomszédai is megerősítették, illetve azt is, hogy a családhoz már többször kellett rendőrt hívni.

Úgy tudni, a lány elvonókúrán is járt, azonban az sikertelenül zajlott és többször is kiengedték. Rendszeresen látták őt drogos befolyásoltság alatt – jelentette a híradó tudósítója.

A Kisalföld úgy értesült, hogy a fiatal elkövető korábban eltűnt mosonmagyaróvári otthonából, életjelet nem adott magáról, tartózkodási helye ismeretlen volt, a rendőrség is kereste.

A lány ellen emberölési kísérlet miatt indult büntetőeljárás.

A tragédia hátterét, az esetleges indítékot még vizsgálják a nyomozók.

– Jöttünk volna hazafelé, amikor azt láttuk, hogy a dohánybolt előtt hadonászik egy lány egy késsel, és megvágott egy embert. Aztán leült a járdára, és utána bement a trafikba. Ott az eladónak mondta, hogy menjen ki, aki azonnal kiment, ő meg bent maradt. Belülről fogta az ajtót, amit a rendőrök rázártak – mesélte Völgyesi-Domonkos Klára, a Családsegítő Központ munkatársa, aki a rendőrséget riasztotta a helyszínre. Férjével végig követték a több mint háromórás akciót, ahová a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is kiszállt.

A benti kamerának köszönhetően az eladó telefonján tudták követni, hogy mit tesz bent a lány: széttörte a laptopot, megrongált több tárgyat.

 

Nem tudta, mit csinál

Ahogy arról lapunk hírt adott, a Borsnak nyilatkozott az a dohányboltos, akit megvédett a kést mutogató lánytól a később Mosonmagyaróváron megkéselt járókelő. – Először a mi trafikunkba jött be késsel a kezében, az első hűtőből kivett egy ásványvizet, majd leült a harmadik hűtő elé a földre. Megmondom őszintén, nem tudtam, hogy mit csináljak, próbáltam mondani neki, hogy menjen ki. Nem reagált semmire, látszott rajta, hogy nem tudja, mit csinál – emlékezett vissza.

Ekkor lépett az üzletbe egy hatvan év körüli idősebb úr, aki azonnal észrevette a lány kezében a kést, ezért meg akarta védeni őt.

– Az idősebb úriember próbált segíteni, ő is szólt a lánynak, aki utána elkezdett a késsel felé kapkodni, hadonászni. A férfi próbálta tőle elvenni, végül ő lökdöste ki a lányt a tabakból. Én azonnal nyomtam a pánikgombot, és hívtam a segélyhívót. Ekkor ment ki az utcára, ott szúrta meg az idős férfit, majd ment át a mellettünk lévő másik dohányboltba – idézte fel a dohányboltos az esetet. Hozzátette: ezek után várták a mentőket, akik elvitték a hős bácsit.

Borítókép: A rendőrségi akció (Fotó: Kisalföld/Kerekes István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.