Elzárná az összes uniós pénzcsapot Freund

Daniel Freund ismét a magyarok ellen hergeli az embereket. Ezúttal a Magyarországnak járó összes uniós forrás megvonásáról fantáziált a közösségi oldalán. A magyarokat köztudottan gyűlölő német zöldpárti politikus azt kérdezte – bár kijelentő módban írta –, hogy mit szólnának ahhoz, ha Brüsszel leállítaná az EU-s források küldését Magyarországnak. Ez azért is érdekes, mert a szélsőliberális, magyarellenes Freund éppen annak az alkotmányügyi bizottságnak a tagja, amelynek nemrég alelnökévé választották az Európai Néppárthoz csatlakozó Magyar Pétert.

2024. 08. 29. 4:50
FREUND, Daniel, Magyar Péter, Brüsszel, EU,
Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sajnos hiába zajlott le az EP-választás, az Európai Néppárt továbbra is a baloldallal és a zöldekkel együttműködve politizál, így életben maradt az a nagykoalíció, amely el akarja hallgattatni a patrióta, szuverenista hangokat Európában. Ennek egyik fontos szereplője Magyarország, amely sikeres jobboldali politikát folytat, és nyíltan szembeszáll az LMBTQ-lobbival, a bevándorlással és a háborúpárti állásponttal – mondta a Magyar Nemzetnek Deák Dániel.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint ennek az elhallgattatási próbálkozásnak egy fontos eleme, hogy

el akarják vonni teljesen a forrásokat hazánktól.

Ezek azok a források, amelyek Magyarországnak járnak, így például a magyar vállalkozásoknak, a magyar pedagógusoknak és a magyar embereknek. Teljesen elfogadhatatlan, hogy politikai bosszúból tartják vissza a nekünk járó forrásokat – tette hozzá.

Magyarország minden feltételt teljesített és együttműködött az Európai Bizottsággal. Jogi akadálya már nincsen a források kifizetésének, ezek csupán politikai okok.

A politikai okokat csak akkor lehet eltüntetni, ha Magyarország kitart álláspontja mellett, és Európában a tagállami választásokon hazánk számára kedvező fordulatok állnak be

– mutatott rá az elemző.

Magyar Péterrel kapcsolatban jelezte: a politikus a globalista Európai Néppárt tagja, amely együttműködik a baloldallal. Ennek megfelelően nem várható semmilyen segítség részükről, sőt inkább hátráltatják a pénzek megérkezését. Lényegében a Tisza Pártra ugyanúgy tekinthetünk, mint a most kiesett momentumosokra, akik szintén ezt a politikát folytatták.

Ezt támasztja alá, hogy Magyar Péterék megszavazták azt az Ursula von der Leyent, aki minden eszközt bevetett Magyarországgal szemben, kiemelt szerepe volt a források felfüggesztésében.

Ugyanezt az álláspontot erősítette meg Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója. Mint mondta, új tagja lett az EU balliberális koalíciójának, a Tisza Párt, ezt bizonyítja az is, hogy Magyarék felsorakoztak Ursula von der Leyen mögött.

Hasonlóan Dobrev Kláráékhoz és Donáth Annáékhoz, minden erejükkel hazánk ellen fognak dolgozni ennek a koalíciónak a tagjai, és ennek a jele az is, hogy – minden szabályt megszegve – egyetlen tagja sem került vezető pozícióba a harmadik legnagyobb frakciónak, a Patrióták Közösségének.

Az elemző szerint azonban úgy tűnik, hogy tanulhatott a balliberális koalíció a korábbi balfogásaiból, és rövid távon megengedik majd Magyar Péternek, hogy ne támogassa a pénzek visszatartását hazánkból, nehogy ez visszahulljon a Tisza Pártra Magyarországon.

Alapvetően azonban ez nem változtat a helyzeten, azon, hogy miként állnak hozzá a balliberálisok hazánkhoz – fejtette ki az elemző.  

Némileg más véleményt fogalmazott meg Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke. Emlékeztetett arra, hogy a magyar támogatásokról nem az Európai Parlament dönt, hanem az Európai Bizottság és végső soron az Európai Tanács. Ezzel azt sugallta, hogy gyakorlatilag mindegy, mit mondott erről Daniel Freund. Azt azonban kijelentette: véleménye szerint a magyar kormány miatt jönnek csak részben meg a pénzek az EU-ból, és nem a parlament képviselőinek véleménye miatt.

Borítókép: Daniel Freund (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.