Erős földrengés rázta meg Horvátországot, számos magyar városban lehetett érezni

Volt, akit székével együtt dobott odébb a rengés ereje.

2024. 08. 13. 10:43
Zágráb, 2020. március 25. Horvát katonák mûtárgyakat menekítenek ki egy megrongálódott templomból Zágrábban 2020. március 25-én, három nappal a Richter-skála szerinti 5,6-os erõsségû földrengés után. A természeti katasztrófa során több épület megrongálódott, sok helyen elment az áram, az emberek az utcákra menekültek. Legtöbben csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. MTI/EPA/Antonio Bat Fotó: Antonio Bat
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Földrengés volt ma reggel Horvátországban, az epicentruma Kapronca közelében, körülbelül 15 km-re a magyar határtól volt, a magnitúdója pedig 4,4 – közölte közösségi oldalán a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium. A magyar idő szerint 8 óra 43 perckor kialakuló rengést hazánkban is lehetett érezni, számtalan településről érkeznek bejelentések azóta is.

Forrás: Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium

A szeizmológiai obszervatórium tájékoztatása szerint eddig Zalaegerszeg, Pécs, Örtilos, Nagykanizsa, Kaposvár, Szekszárd településekről érkeztek bejelentések, de károkról egyelőre senki sem számolt be.

A Zaol.hu arról számolt be, Nagykanizsán többen is földrengést tapasztaltak, a szerkesztőség bútorai megmozdultak és néhány másodpercig rezegtek.

A portál arról is írt, a földrengéssel egy időben „megmozdult” az internet népe is, a közösségi oldalakat pillanatok alatt elárasztották a bejegyzések, mennyire ijesztő volt a rövid földmozgás. Néhányan arról számoltak be, hogy a morajlást éreztek és az egyik irodaházban az összes bútor egyszerre mozdult meg. 

Székestől dobott odébb

 – írta az egyik hozzászáló, egy másik kommentelő pedig azt írta: a tavon, ahol dolgozunk, az összes hal egyszerre ugrott egyet, a felszínen levő halak kiugrottak a vízből.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.