Félelmetes felvétel került elő az Ördög-árokról, ahol a Dunában eltűnt fiatalokat kerestek + videó

A keresett fiatalok szerencsésen megkerültek.

2024. 08. 15. 14:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint lapunk már beszámolt róla, bulizó fiatalokat sodort a nagy erejű vihar a Dunába az Ördög-árok kifolyójánál. A hírről elsőként beszámoló Bors arról írt, hogy a fiatalok nem észlelték a hirtelen érkező vihart, ami percek alatt lecsapott rájuk hajnalban.

A lap értesülései szerint a hirtelen lezúduló esőtől egy zsilip átszakadt, a felszabaduló víztömeg pedig magával ragadt több rettegő fiatalt. A lap információi szerint a bulizók egy része a szennyvízcsőben ücsörgött, így könnyen a Dunába sodorhatta őket a gyorsan közeledő vízáradat.

Helyszíni felvétel (Fotó: Bors/Bánkúti Sándor)

 

Meglettek az eltűntek

A társaság tagjai segítséget hívtak, aggodalmukra pedig okot adott, hogy bár egyesek a partra tudtak úszni, három fiatalnak nem lelték a nyomát. A lap információi szerint hajnali öt óra körül a fiatalok még a partról, felkavart lelki állapotban követték nyomon a hatóságok kereső munkáját.

Azóta kiderült, hogy az eltűnt személyeknek semmi bajuk sem történt, csak elfáradtak a hajnali buliban, és hazamentek.

Az esetről a rendőrség közleményt adott ki, amely szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központja hajnali három óra körül kapott bejelentést, hogy az Erzsébet híd budai oldalán, az Ördög-árok kifolyónál emberek sodródtak a Dunába.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hajóit azonnal a helyszínre irányították, és megkezdték a segítségre szorulók keresését. A BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai a parton folytatták a kutatást, és a Budapesti Közlekedési Központ melegedőbuszt biztosított.

 

Félelmetes erők az Ördög-ároknál

Az Ördög-árokról régóta tudni, hogy nevéhez híven a dunai kifolyó nem veszélytelen, ücsörgésre alkalmas helyszín. Az Index 2015-ben beszámolt az akkori heves esőzésről, melynek hatására a kifolyó egy hasonló vihar hatására erősen rongálódott, beszakadt. A lap akkor olvasói felvételeket is közölt, melyen jól látható az Ördög-árokból kifelé tóduló víztömeg.

Borítókép: A fiatalok a parton várakoztak a rosszul sikerült buli után (Fotó: Bors/Bánkúti Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.