Nagy bajba kerültek bulizó fiatalok az esti viharban, reggelig keresték őket a Dunában

Besodorta őket a szél a folyóba.

2024. 08. 15. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg is folyik a keresés Budapesten, az Erzsébet híd lábánál fiatalok egy csoportja után, akiket a tegnap esti vihar sodort a Dunába – írja a Bors.

A lap információi szerint a bulizó fiatalok egy közösségi oldalon szerveztek összejövetelt a folyópartra, ott, ahol az Ördög-patak belefolyik a Dunába, az Erzsébet híd budai hídfőjétől nem messze. A társaság tagjai itt találkoztak, egyelőre nem tudni, hányan. A bulizókra itt csapott le a vihar, majd a vízbe sodorta őket.

Nagy erőkkel keresik az eltűnt fiatalokat (Fotó: Bors)

A Bors szerint a katasztrófavédelem munkatársai és a búvárok nem sokkal 6 óra 20 perckor még mindig a helyszínen voltak, és három bulizó után kutattak.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság már este figyelmeztetett a szélsőséges időjárásra, ugyanis elsőfokú riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a HungaroMet. Jelezték, hogy az érintett területeken veszélyt jelenthet a villámlás, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat.

A lap később frissítette a cikkét, és közölte: befejezték a keresést, megtalálták az eltűnt fiatalokat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság reggel kiadott közleménye szerint a tevékenységirányítási központ hajnali három óra körül kapott bejelentést, hogy az Erzsébet híd budai oldalán, az Ördög-árok kifolyónál emberek sodródtak a Dunába. A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hajóit azonnal a helyszínre irányították, és megkezdték a segítségre szorulók keresését. A BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai a parton folytatták a kutatást, míg a Budapesti Közlekedési Központ melegedőbuszt biztosított.

Néhányan saját erejükből ki tudtak úszni, őket kisegítették a vízből. A mentők három embert vittek kórházba.

A budapesti rendőrök adatgyűjtést folytattak, és meghallgatták a helyszínen lévőket. A rendelkezésre álló adatok szerint zenés rendezvényt tartottak az Ördög-árok kifolyónál, ahonnan a hirtelen kizúduló csapadékvíz több embert sodort a folyóba. Bár a helyszínen meghallgatott mintegy harminc tanú nem jelezte, hogy bárki eltűnt volna, a vízi rendészet hajói folytatják a folyószakasz átfésülését.

A körülmények tisztázása érdekében a BRFK I. Kerületi Rendőrkapitányság

foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen

nyomozást rendelt el.

Borítókép: A keresés helyszíne (Fotó: Bors)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.