Folytatódik a belharc Gyurcsány pártjában

Leel-Őssy Gábor, a Demokratikus Koalíció egyik alapítója Gyurcsány Ferencnek írt válaszában az őszödi beszédből is idézett. A politikus szerint az elnök sokuk bizalmát eljátszotta.

2024. 08. 06. 13:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Levelet írt Leel-Őssy Gábor, a Demokratikus Koalíció egyik alapítója Gyurcsány Ferencnek, amelyben párttagsága felfüggesztése ellen fellebbez. A levelet teljes terjedelmében meg is osztotta a közösségi oldalán.

Leel-Őssy Gábor, Gyurcsány
Leel-Őssy Gábor szerint Gyurcsány sokuk bizalmát eljátszotta (Fotó: Bencsik Ádám)

Mint arról lapunk már beszámolt, elutasította a Demokratikus Koalíció etikai bizottsága azt a beadványt, amelyet a párt egyik alapítója, Leel-Őssy Gábor nyújtott be Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke ellen. A beadvány eljárást kezdeményezett volna a pártelnök ellen az alapszabály megsértése miatt. Az etikai bizottság azonban elutasította a beadványt, mivel annak állításai szerintük nem etikai, hanem politikai jellegűek.

Ezzel egyidejűleg etikai eljárás indult a beadványt benyújtó Leel-Őssy ellen, és amíg nem születik jogerős döntés az ügyében, addig a párttagságát felfüggesztik az etikai bizottság kezdeményezésére. Leel-Őssy Gábor, a DK egyik alapító tagja a megsemmisítő választási vereség után több ízben kemény kritikával illette Gyurcsány Ferencet. Többször hangot adott annak, hogy szerinte Gyurcsány számára eljött a távozás ideje.

Waterloo után Napóleonnak nem maradt választása, sorsa a szövetségesek (az angolok) kezében volt. Végállomás: Szent Ilona szigete

– fogalmazott egyik alkalommal Leel-Őssy.

 

„Az igazat mondtam, reggel, délben, este”

Leel-Őssy Gábor levelében azt írta, hogy Gyurcsány Ferenc rendkívül kellemetlen helyzetbe hozta a párt XIX. kerületi etikai bizottságát azzal, hogy beadványában utasítással felérő kérést fogalmazott meg a kizáratása érdekében, ezért állítása szerint az általa elmondottakkal, a benyújtott dokumentumokkal és a tanúk meghallgatásával érdemben nem is foglalkoztak. Mint írta, erősen erre enged következtetni, hogy számításai szerint a bizottságnak mindösszesen két napja volt 70 oldalnyi dokumentumot áttanulmányozni, az általa elmondottakat ellenőrizni, megvizsgálni, tanúkat behívni és meghallgatni. Ez szerinte nyilvánvalóan nem is történt meg, de ha Gyurcsány Ferenc bizonyítani tudja az ellenkezőjét, akkor már ki is lép a pártból – ígérte. Mint írta,

akkor is távozik, ha a DK elnöke bármelyik mondatáról bizonyítani tudja, hogy nem igaz, de mint közölte, nem fog ilyet találni.

„Én ugyanis az igazat írtam le, mondtam el. Reggel, délben, este” – fogalmazott. A politikus ezt követően kifogásolta, hogy fellebbezését ahhoz az elnökséghez, vagy magához az elnökhöz, azaz Gyurcsányhoz kellene beadnia, aki állítása szerint megrendelte ellene az ítéletet. „Lósz…rt, mama! Két okból sem fogadom el, hogy te dönts erről. Egyrészt mert érintett vagy az ügyben. Másrészt, mert nem bízom benned. Eljátszottad a bizalmat. Nagyon sokunkét. Hagytad, hogy paraziták zabálják fel az elveinket és a pártunkat” – fogalmazott Leel-Őssy Gábor.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.