Hamarosan bármelyik cég pályázhat a helyközi személyszállításra, de a MÁV–Volán-csoport felkészült

A vállalatcsoportnál zajló integráció szerves része az erre a piacnyitásra való felkészülésnek.

Forrás: MÁV2024. 08. 01. 16:15
Gyõr, 2022. október 29.
A MÁV-Volánbusz Zrt. helyközi autóbusz állomása a városközpontban, a Baross Gábor út, a Hunyadi utca, a Zrínyi utca és az Eszperantó utca által határolt területen, a regionális vasúti csomópontként szolgáló vasútállomás közvetlen szomszédságában. Innen a Dunántúl szinte valamennyi nagyobb városába, a vármegye településeinek sokaságába, valamint 20 külhoni fõvárosba indulnak rendszeres autóbuszjáratok. A felvétel egy kisebb utasforgalmú napszakban, hétvégén készült.
MTVA/Jászai Csaba
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Jászai Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílt tárgyalásos pályázati eljárást indít a Nemzeti Koncessziós Iroda Magyarország teljes területén végzett helyközi személyszállítási közszolgáltatási szerződés megkötésére. A nyertest pedig az Európai Unió hivatalos lapjában előzetes tájékoztató közzétételével induló eljárásrendben, átlátható, tárgyalásos pályázaton választják ki – közölte a MÁV.

A MÁV–Volán-csoport megerősíti, hogy részt vesz a pályázaton, felkészült a versenyre és eltökélt abban, hogy az eljárás győzteseként a jövőben is Magyarország autóbuszos közszolgáltatójaként szállítja az utasokat.

A vállalatcsoportnál zajló integráció szerves része az erre a piacnyitásra való felkészülésnek, a MÁV-Start és a Volánbusz egyesítésével létrehozott – autóbuszos szolgáltatásánál a jövőben is a Volán nevet használó – személyszállítási vállalat versenyképesebbé tételének.

A MÁV–Volán-csoport hisz abban, hogy a folyamatosan fejlesztett autóbuszos járműállomány, a hazai kötöttpályás menetrenddel és tarifarendszerrel összehangolt szolgáltatásokkal, a helyismeretükkel és az országos jelenlétükkel, a helyi, helyközi és távolsági közlekedésben szerzett tapasztalataikkal esélyes versenytársai az európai közlekedési piac legtőkeerősebb, legnagyobb szereplőinek is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.